Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου - Κατάθεση ιατροδικαστή: «Πέθανε από ισχαιμικό που προκλήθηκε από τις κακώσεις»

Τι ανέφερε στο δικαστήριο φίλη του θύματος

9 Νοεμβρίου 2021 12:49
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου - Κατάθεση ιατροδικαστή: «Πέθανε από ισχαιμικό που προκλήθηκε από τις κακώσεις»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΔίκηΖακ Κωστόπουλου: Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας ανέλυσε στο δικαστήριο σήμερα ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, υπογραμμίζοντας πως ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο το οποίο προκλήθηκε από τις κακώσεις. Παράλληλα, για τον χαρούμενο γιο του, το γιο του που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, τον άνθρωπο που έψαχνε για το δίκιο, μίλησε ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, Ευθύμιος κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Ο Ζαχαρίας Κωστοπουλος έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποιά ήταν αυτή. Επίσης αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό» εξήγησε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε πως έχει συναντήσει ξανά στην πορεία του περίπτωση ισχαιμικό έπειτα από ξυλοδαρμό, με το θύμα να οδηγείται στο θάνατο.

Ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα συνεπεία του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος του 33χρονου, καταρρίπτοντας έτσι την υπερασπιστική γραμμή.

Μάρτυρας: Είχε πολλά σημεία εξόδου. Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με όποιο μηχανισμό και αν έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου.

Εισαγγελέας: Αν κάποιος πάσχει από καρδιακά νοσήματα θα φαίνεται από την έκθεση;

Μάρτυρας: Βεβαίως.

Εισαγγελέας: Δεν είχε προβλήματα καρδιάς. Η λιπώδης εμφάνιση του ήπατος μπορεί να έχει σχέση με την ρήξη μυοκαρδίου;

Μάρτυρας: Όχι. Στα 22 χρόνια ποτέ δεν έχουμε θεωρήσει ότι είναι αιτία θανάτου.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Θυμάμαι τον τρόμο στη φωνή του λέει φίλη του

Στο δικαστήριο κατέθεσε και φίλη του Ζακ Κωστόπουλου με την οποία συνομιλούσε λίγο πριν το περιστατικό. «Λίγες ώρες πριν μου είχε τηλεφωνήσει και μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων αλλά άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ήθελε να φαίνεται ότι μιλούσε. Μου είπε ότι περίμενε έναν φίλο του, του είπα να κλείσουμε δύο φορές και μετά μου είπε «σε παρακαλώ μην κλείσεις το τηλέφωνο».

Του είπα να γυρίσει σπίτι γιατί πολλές φορές είχε δεχθεί μπούλινγκ και φοβήθηκε. Τον άκουσα να λέει σε κάποιον: «Κύριε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι» και έκλεισε το τηλέφωνο και δεν με ξαναπήρε.

Τον κάλεσα αργότερα αλλά ήταν κλειστό και θεώρησα ότι του είχαν κλείσει το τηλέφωνο. Είχαμε μόνο μια διαφωνία γιατί ήπιε το βράδυ δυο μπύρες. Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του» περιέγραψε η μάρτυρας.

Πολιτική Αγωγή: Θέλω να σας ρωτήσω γιατί ο ισχυρισμός της υπεράσπισης είναι ότι πέθαινε και πέθανε στη Γλαδστωνος. Θα σας το έλεγε αν δεν ένιωθε καλά;

Μάρτυρας: Αν δεν αισθανόταν καλά θα μου το έλεγε. Εγώ μόνο πανικόβλητο τον είδα. Δεν τα έχω δει τα βίντεο γιατί ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου.

Υπεράσπιση: Έχετε αναφέρει περιστατικό με εφίδρωση, κόπωση και ταχυκαρδία…

Μάρτυρας: Είχε μόλις βρει το σκυλάκι του και από τη χαρά του αντιδρούσε.

Από την πλευρά της υπεράσπισης υπήρξε προσπάθεια να αναδείξει πιθανά προβλήματα υγείας του 33χρονου με τον συνήγορο Ορφέα Φίλο να αναφέρει: «Αλλάζετε όλη την κατάθεση σας σε σχέση με την υγεία του Ζακ. Να φέρετε τον ιατρικό φάκελο που έπρεπε να είναι στους ιατροδικαστές, είναι ντροπή αυτό το θέμα».

Η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Κλειώ Παπαπαντολέων, εξήγησε ότι η διαδικασία είναι να απευθυνθούν στο νοσοκομείο εφόσον κριθεί ότι χρειάζονται τα έγγραφα για να διαβιβαστούν στο δικαστήριο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share