Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Νέα ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Οδοφράγματα και πετροπόλεμος έξω από την ΑΣΟΕΕ

Συνεχίζονται τα επεισόδια

26 Οκτωβρίου 2021 16:18
Νέα ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Οδοφράγματα και πετροπόλεμος έξω από την ΑΣΟΕΕ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα ένταση υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας, αυτή τη φορά με επίκεντρο την ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλείσει τμήμα της Πατησίων και της Αλεξάνδρας προς Πατήσια αφού άγνωστοι πετάνε πέτρες έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και καίνε κάδους.

Τι είχε συμβεί νωρίτερα

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα είχαμε χημικά, προσαγωγές και πετροπόλεμο μετά από πορεία αντιεξουσιαστών ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA. Η Αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές.

Μεγάλη ένταση, ρίψεις χημικών και προσαγωγές υπάρχουν στα Εξάρχεια μετά από πορεία αντιεξουσιαστών με αφορμή ό, τι συνέβη στο Πέραμα και στη χθεσινή πορεία στα Προπύλαια.

Το σημείο όπου ξεκίνησε η ένταση ήταν στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά την πορεία που συμμετείχαν περί τα 150 άτομα, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πυροσβεστήρες κατά αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με χρήση χημικών. Κατά τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περισσότερες από 6 προσαγωγές.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω ανάρτηση, υπάρχουν καταγγελίες για τον τρόπο που ενεργεί η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ωστόσο την ίδια περιοχή, απήγαγαν και βασάνισαν 25χρονο ζητώντας λύτρα 10.000 ευρώ!

Σοβαρά επεισόδια στα Μέγαρα: Ρομά πυροβόλησαν με καραμπίνες - Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από καραμπίνα κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Μέγαρα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ρομά για τον θάνατο 20χρονου από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα.

Οι συγκεντρωμένοι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έκαψαν λάστιχα και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα, στο ύψος των Μεγάρων.

Δύο μέλη της διμοιρίας που βρίσκονταν στο σημείο, δέχθηκαν σκάγια από καραμπίνα στα πόδια και διακομίσθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δύο ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες, ο ένας εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθεί και αυτός στο νοσοκομείο.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αποκλεισμό δρόμων έγιναν και στο 95ο χιλιόμετρο στο ύψος του Ζευγολατιού αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας, στον κόμβο των Αρφαρών, στην Μεσσηνία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share