Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πρόταση «βόμβα» Δημοσθένη Σαρηγιάννη: «Υποχρεωτικό σελφ τεστ και για εμβολιασμένους εργαζόμενους!» (Video)

«Θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα την ημέρα στα μέσα Νοεμβρίου»

26 Οκτωβρίου 2021 10:29
Πρόταση «βόμβα» Δημοσθένη Σαρηγιάννη: «Υποχρεωτικό σελφ τεστ και για εμβολιασμένους εργαζόμενους!» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την πρόταση του να πραγματοποείται υποχρεωτικο σελφ τεστ από όλους τους εργαζομένους ακόμα και από τους εμβολιασμένους, παρέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, για τον περιορισμό της πανδημίας χρειάζονται άμεσα μέτρα και η διενέργεια των σελφ τεστ θα επιτρέψει τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Παράλληλα βασιζόμενος στα επιδημιολογικά μοντέλα για την πανδημία, εκτίμησε πως τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού θα φτάσουν τα 5.000 στα μέσα του Νοεμβρίου, ενώ οι θάνατοι κατά μέσο όρο θα αγγίξουν τους 60.

Υπογράμμισε δε ότι η πορεία του ιού θα είναι αυξητική στο άμεσο χρονικό διάστημα, ενώ κάλεσε την τοπική κοινωνία να εμπλακεί στην καμπάνια του εμβολιασμού ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας. Παράλληλα, όπως έχει υπογραμμίσει: «Υπάρχει 13% πιθανότητα να μολυνθεί ένας εμβολιασμένος».

Εφιαλτική πρόβλεψη Δημοσθένη Σαρηγιάννη: «5.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στο Νοέμβριο!»

Εφιαλτική πρόβλεψη έκανε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για «5.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στο Νοέμβριο!». Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως πρέπει και οι νέοι να εμβολιαστούν γρήγορα. Παράλληλα, ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Επεσήμανε, επίσης, πως και οι γονείς πρέπει να πάνε τα παιδιά τους να εμβολιαστούν. «Ακόμα η πανδημία κινείται. Πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε», ξεκαθάρισε, ενώ ανέφερε ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, με τα μέτρα που ισχύουν τώρα.

«Μέσα στο Νοέμβριο θα φτάσουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν πάρουμε νέα μέτρα», τόνισε ο καθηγητής. Ωστόσο, εκτίμησε ότι τα νούμερα αυτά δεν θα ισχύσουν, γιατί στο ενδιάμεσο θα ληφθούν μέτρα.

Στην περίπτωση, όμως, που αυξηθούν τόσο πολύ τα κρούσματα κορωνοϊού θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ και περισσότερους θανάτους, γι’ αυτό «πρέπει να το προλάβουμε». Ο καθηγητής είπε πως από 25 Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αυξητική πορεία.

Τέλος, πρότεινε να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να μπορούν να σταματούν νωρίτερα τις στίες διασποράς του ιού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share