Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Άστατος καιρός: Νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

25 Οκτωβρίου 2021 18:35
Άστατος καιρός: Νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια αναμένονται την Τρίτη. Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και οι ανατολικοί στο Ιόνιο, ενώ θα σημειωθεί μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας.

Πρόγνωση καιρού 26/10

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου αναμένονται τοπικές και πρόσκαιρες βροχές στην Κρήτη, στην Εύβοια, στις Σποράδες και πιθανώς στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15, στην Ήπειρο από -1 έως 20, στη Θεσσαλία από -1 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 8 έως 18 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις έως 6-7 Μποφόρ κυρίως στα νοτιότερα τμήματα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς. Ωστόσο δείτε την συγκλονιστική διάσωση οικογένειας από τα ορμητικά νερά στην Εύβοια (Video)

"Λευκά" Χριστούγεννα ΚΑΙ στην Αθήνα! Έρχεται "βαρύς" χειμώνας με πολλά χιόνια στην Ελλάδα!

Είναι πολύ νωρίς να έχουμε πρόβλεψη καιρού, ωστόσο μπορούν τα μερομήνια να μας βοηθήσουν.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έρχονται και από ότι φαίνεται θα είναι διαφορετικά σε σύγκριση με πέρσι.

Τα Χριστούγεννα όπως και η Πρωτοχρονιά πέφτει Σάββατο. Οι εργαζόμενοι θα καθίσουν το Σάββατο, και την Κυριακή.

Τι λένε τα μερομήνια για τον καιρό τα Χριστούγεννα;

Λένε ότι θα έχουμε με κρύο και χιόνια από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά. Πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε νοτιάδες με σημαντικές βροχοπτώσεις.

Μένει τελικά να δούμε αν τα μερομήνια πέσουν μέσα.

Προειδοποίηση Τάσου Αρνιακού: Έρχονται χιόνια! Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου (Video)

Με χειμωνιάτικο σκηνικό θα περάσουμε τις μέρες του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου με τον Τάσο Αρνιακό να προειδοποιεί για σημαντικότατη πτώση θερμοκρασίας. Ενώ, « βαρύς» αναμένεται να είναι ο χειμώνας στην Ελλάδα, αφού αναμένεται να μας επηρεάσει μια πολική δίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι και χιόνια σε πεδινές περιοχές.

Ο Τάσος Αρνιακός δίνει τις τελευταίες πληροφορίες για την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με την Κυριακή να είναι τελικά η μέρα που θα σημειωθούν τα περισσότερα φαινόμενα.

Χωρίς, ωστόσο, εντάσεις ιδιαίτερες με τις βροχές να εστιάζονται στα δυτικά τμήματα, ενώ Κυριακή και Δευτέρα θα βρέξει και στην Εύβοια.

Δείτε τι λέει ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 για την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις που θα προκληθούν ψηλά στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share