Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης: Επιστολή «βόμβα» του Νίκου Κουρή μετά το άνοιγμα της διαθήκης - «Δεν διεκδικώ περιουσιακά στοιχεία»

Στο φως της δημοσιότητας η επιστολή του

24 Οκτωβρίου 2021 13:25
Μίκης Θεοδωράκης: Επιστολή «βόμβα» του Νίκου Κουρή μετά το άνοιγμα της διαθήκης - «Δεν διεκδικώ περιουσιακά στοιχεία»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιστολή του Νίκου Κουρή ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μέσω της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» αναφορικά με τη διαθήκη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα, για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη μίλησε η κόρη του Μαργαρίτα η οποία αποκάλυψε τις πιο έντονες αναμνήσεις που έχει από τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

«Είμαι βιολογικό τέκνο του Μική Θεοδωράκη και θα αποδειχθεί»

"Εγώ λοιπόν αναφέρομαι από τον συντάκτη της διαθήκης, ως Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) ή ως Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνω προσωπικά ότι δεν έχω καμία διαμάχη με κανένα άτομο από αυτά που αναφέρονται στην ίδια διαθήκη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μου όνομα.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διεκδικώ ούτε πρόκειται να διεκδικήσω στο μέλλον κάποιο περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν την δικαστική διαμάχη. Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον.

Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δεν θα επεφτε σε κανέναν λόγος είτε να λογοκρίνει είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας", αναφέρει στην επιστολή του.

"Ο ίδιος με είχε συμβουλεύσει και προτρέψει να ασχοληθώ με το πνευματικό του έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που ο συντάκτης δε μου αφήνει υλικά αγαθά, διότι θα έχανα χρόνο από το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου" συνεχίζει ο Νίκος Κουρής.

"Τρέφω συναισθήματα εκτίμησης για την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά σε καμία περίπτωση η εν λόγω εκτίμηση, δεν θα υπερισχύσει της επιθυμίας του Διδασκάλου και Δωρητή μου, ο οποίος στην διαθήκη του με ιδιόγραφη σημείωση, για να είναι αδύνατον στον οποιοδήποτε να το αμφισβητήσει με προσφωνεί ως Νίκο Θεοδωράκη".

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή

Ο κ. Ροζάκης μέσω της ίδιας εκπομπής τόνισε: "Επί 3 εβδομάδες, ο Νίκος Θεοδωράκης αισθάνθηκε την ανάγκη να εμφανιστεί και να πει κάποια πράγματα". Επίσης, διευκρίνισε πως "η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είναι οικουμενική, και αυτό θέλει να διατηρήσει ο Νίκος Θεοδωράκης".

"Είναι σημαντικό, ότι ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, αποδέχεται την χρήση του επιθέτου. Όμως τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν στόχο να αποκλείσουν τον Νίκο Θεοδωράκη να χρησιμοποιεί αυτό το επώνυμο", κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share