Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα Ερυθραία: Ντυμένος σαμουράι ο 40χρονος βγήκε στον δρόμο και σκότωσε εργάτη

Άνδρας πυροβόλησε δύο υπαλλήλους εταιρείας φυσικού αερίου

23 Οκτωβρίου 2021 19:05
Νέα Ερυθραία: Ντυμένος σαμουράι ο 40χρονος βγήκε στον δρόμο και σκότωσε εργάτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας νεκρός και ένα τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός ενός απίστευτου επεισοδίου με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σήμερα στη Νέα Ερυθραία.

Δράστης είναι ένας 40χρονος ο οποίος ντυμένος σαν σαμουράι, με στολή πολεμικών τεχνών, πήρε το όπλο του, κατέβηκε από το σπίτι του, περπάτησε περίπου 50 μέτρα και έφτασε στο σημείο που ήταν οι δύο άντρες, στη λεωφόρο Τατοΐου, κάνοντας εργασίες φυσικού αερίου, και εντελώς απρόκλητα άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, που έμενε σε πολυκατοικία στην οδό Σκουφά, αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Στο παρελθόν μάλιστα είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική, ωστόσο το διάστημα αυτό βρισκόταν στο σπίτι του.

Ο δράστης ήταν γείτονας με το ένα από τα θύματά του. «Έχεις βάλει τον εργάτη να μου κάνει μαύρη μαγεία», φέρεται να είπε στον 43χρονο που κατέληξε και άρχισε να πυροβολεί, τουλάχιστον πέντε φορές.

Μετά επέστρεψε σπίτι του, για να ξαναοπλίσει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών. Ανέβηκε στην ταράτσα όπου ευτυχώς τον πρόλαβαν και τον συνέλαβαν οι άντρες της Αμεσης Δράσης.

 Νέα Ερυθραία: Ντυμένος σαμουράι ο 40χρονος βγήκε στον δρόμο και σκότωσε εργάτη

Όταν τον έπιασαν φώναζε: «Με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω!». Μέσα στο σπίτι του βρέθηκαν και άλλα όπλα και σπαθιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περίστροφο το είχε αγοράσει πριν έξι μήνες, στη μαύρη αγορά. Στο σπίτι βρισκόταν και η κατάκοιτη μητέρα του.

Οι δραματικές περιγραφές

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μετά τον εν ψυχρώ πυροβολισμό δύο υπάλληλων φυσικού αερίου στην Κηφισιά, περιέγραψε κάτοικος της περιοχής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα».

«Ακούω ξαφνικά πολλούς πυροβολισμούς. Είδα τον έναν πεσμένο κάτω και φώναζε ‘’βοηθήστε με’’», «ο άλλος του έλεγε ‘’Βασίλη κρατήσου’’», τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, ο αιμόφυρτος τραυματίας είχε δεχθεί πυροβολισμούς στην κοιλιά και το στήθος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό

Σε ανακοίνωση η αστυνομία αναφέρει για το τραγικό περιστατικό:

«Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς νωρίτερα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα και συγκεκριμένα 43χρονο ημεδαπό γείτονά του και έτερο 43χρονο ημεδαπό, που εκτελούσαν τεχνικές εργασίες σε παρακείμενη οικία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ παράλληλα στην πυλωτή της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο.

Οι τραυματισθέντες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία, όπου ο ένας εξ’ αυτών κατέληξε, ενώ ο έτερος νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share