Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Επίθεση με βιτριόλι: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο η κατηγορούμενη

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης»

21 Οκτωβρίου 2021 11:08
Επίθεση με βιτριόλι: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο η κατηγορούμενη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ενοχή της κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου ζήτησε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελεσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Νωρίτερα, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, είχε αρχίσει να αποδομεί του υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορούμενης.

Επίθεση με βιτριόλι: Κόλαφος ο Εισαγγελέας για την Έφη! «Είχε σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας» - Τι είπε για τη σχέση με τον Νώντα

Ο εισαγγελικός λειτουργός αφού αναφέρθηκε στο νομικό μέρος της υπόθεσης ξεκίνησε να φωτίζει τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης χτίζοντας την αγόρευση του στο τέλος της οποίας θα εισηγηθεί την ενοχή για συγκεκριμένο αδίκημα της κατηγορουμένης.

Παρούσα και σήμερα στο δικαστήριο είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου η οποία περιμένει μια πρώτη δικαίωση από την εισαγγελική πρόταση.

Ο κ. Μαστραντωνάκης αναφέρθηκε στο προβαλλόμενο από την κατηγορούμενη κίνητρο περί της υποτιθέμενης σχέσης της Ιωάννας με τον 40χρονο άνδρα με τον οποίο η κατηγορούμενη διατηρούσε ελεύθερη σχέση.

Σχετικά με τη σχέση της με τον 40χρονο ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με τον 40χρινο. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο 40χρονος δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα» είπε ο εισαγγελέας.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με το πρόσωπο αυτό, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Ο εισαγγελέας συνεχίζει αυτή την ώρα να περιγράφει τα πραγματικά περιστατικά, εξηγώντας ότι δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί το πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι και το εάν υπήρχαν συνεργοί. «Το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share