Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Επιστρέφει ο Σωτήρης Τσιόδρας - Έκτακτες ανακοινώσεις το μεσημέρι

Τι αφορούν;

20 Οκτωβρίου 2021 10:44
Επιστρέφει ο Σωτήρης Τσιόδρας - Έκτακτες ανακοινώσεις το μεσημέρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις οθόνες μας επιστρέφει ο Σωτήρης Τσιόδρας!

Ο λοιμωξιολόγος επιστρέφει καθώς σήμερα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα.

Οι ανακοινώσεις από τον Καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων είναι προγραμματισμένες για τις 13:00.

Σωτήρης Τσιόδρας: Τα 3 μέτρα για να πέσουν 90% τα κρούσματα στα σχολεία! Τι έκανε ο ίδιος με τα 3 παιδιά του;

Τσιόδρας: «Έχουν εμβολιαστεί και τα τρία μου παιδιά»

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε τη σημασία εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 12-17 ετών για την ομαλή πορεία του σχολικού έτους.

«Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταλλάξεις

«Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία. Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας ο οποίος ανέφερε ότι και τα 3 παιδιά του που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share