Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Οριστική ταφόπλακα στους ανεμβολίαστους από Τσιόδρα: Κανονική ζωή για τους εμβολιασμένους

Νέα δεδομένα που αποδίδουν δικαιοσύνη

5 Οκτωβρίου 2021 08:36
Οριστική ταφόπλακα στους ανεμβολίαστους από Τσιόδρα: Κανονική ζωή για τους εμβολιασμένους
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Σωτήρης Τσιόδρας φαίνεται πως επανέρχεται στην καθημερινότητά μας με ιδιαίτερα νέα για τα μέτρα περιορισμού, καθώς οι εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού θα μπορέσουν να έχουν μια φυσιολογική ζωή, κάτι που δε θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξαναμπεί σε lockdown και σημείωσε τη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με πέρυσι, τόσο στα στοιχεία της εξέλιξης της πανδημίας, όσο και στην αντοχή του συστήματος Υγείας: «Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία, καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση, απέχουμε πολύ -κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα. Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown» επισήμανε σύμφωνα με πληροφορίες μιλώντας στους υπουργούς, τη στιγμή που ετοιμάζεται και η τρίτη δόση.

Επιστρέφει ο Τσιόδρας

Αυτό που επίσης θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα είναι η δημιουργία μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων η οποία θα είναι ολιγομελής και θα έχει ρόλο και για άλλα θέματα υγείας εκτός του κορωνοϊού.

Η επιτροπή των ειδικών μένει όπως την ξέρουμε. Θα συνεχίσει να συνεδριάζει και να εισηγείται μέτρα όπως κάνει μέχρι σήμερα. Παράλληλα όμως, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ προχωρά στην δημιουργία μιας επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς με επικεφαλής τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share