Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Βούλιαξε η Κέρκυρα - Χείμαρρος παρασύρει αυτοκίνητο

Τεράστιες καταστροφές

14 Οκτωβρίου 2021 16:54
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Βούλιαξε η Κέρκυρα - Χείμαρρος παρασύρει αυτοκίνητο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εικόνες αποκάλυψης στη Κέρκυρα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς πολλοί κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα, ενώ σήμανε συναγερμός για πτώσεις βράχων.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπάει την Κέρκυρα, καθώς έχουν «πνιγεί» πολλές περιοχές από σφοδρές πλημμύρες, ενώ σήμανε συναγερμός για εγκλωβισμένους οδηγούς και πτώσεις βράχων.

Έχουν πλημμυρίσει δεκάδες δρόμοι ενώ έχει αποκλειστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, συγκεκριμένες οδοί λόγω κατολίσθησης βράχων και έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Σε όλη την έκταση του νομού παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα με κυρίως τη Μέση και τη Νότια Κέρκυρα.

Μάλιστα, επί ποδός, εκτός από κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Κέρκυρας, όπου έχει κινητοποιηθεί για παροχή βοήθειας ενώ κάνει έκκληση στους κατοίκους για μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις!

Δρόμοι έγιναν ποτάμια - Διακοπή κυκλοφορίας

Το corfupress.com αναφέρει πως υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας - Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες καθώς υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων και πλημμυρικά φαινόμενα

Επίσης, για τη διακοπή της κυκλοφορίας εξέδωσε ανακοίνωση η αστυνομία στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, που έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις βράχων και πλημμυρικά φαινόμενα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας - Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα τροχαίας.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα.

Συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και παρακαλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share