Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μετρό: Το καλοκαίρι τρεις νέοι σταθμοί στον Πειραιά

Ξεκινούν εργασίες για τη Γραμμή 4

8 Οκτωβρίου 2021 21:56
Μετρό: Το καλοκαίρι τρεις νέοι σταθμοί στον Πειραιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκινούν οι εργασίες της Γραμμής 4 του Μετρό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.

Όπως σημείωσε ότι έχουν γίνει κυκλοφοριακές μελέτες, ώστε να ταλαιπωρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο οι κάτοικοι της Αθήνας, ενώ τόνισε πως όταν το φιλοπεριβαλλοντικό αυτό έργο ολοκληρωθεί θα λύσει πολλά προβλήματα.

«Η Γραμμή 4 είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε και ήδη έχουν στηθεί τα πρώτα εργοτάξια. Θα δώσει πραγματικά λύση και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει η Αθήνα, αλλά είναι και ένα καθαρά φιλοπεριβαλλοντικό έργο. Η κατασκευαστική περίοδος θα είναι επτά χρόνια», είπε ο κ. Καραμανλής.

Πότε θα είναι έτοιμοι τρεις σταθμοί στον Πειραιά

Υπενθύμισε επίσης, ότι οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά θα είναι έτοιμοι το καλοκαίρι.

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι: «Μετά από ένα διχασμό και ένα ζήτημα τεχνικό που είχε πολιτικοποιηθεί, το θέμα με τα αρχαία έχει λήξει στο ανώτατο επίπεδο, με την απόφαση του ΣτΕ. Έχει ξεκινήσει η απόσπαση και επανατοποθέτηση». Ο κ. Καραμανλής μάλιστα άφησε αιχμές, για κάποιους που θέλουν να δημιουργούν προβλήματα και επισήμανε ότι η καθυστέρηση των έργων δεν ευνοεί τους πολίτες, αλλά συνήθως ευνοεί τους αναδόχους, δηλαδή τους εργολάβους, διότι η καθυστέρηση σημαίνει παραπάνω χρήματα. «Να μην το ξεχνάμε αυτό, οι καθυστερήσεις σημαίνουν ταλαιπωρία και παραπάνω χρήματα για τον Έλληνα φορολογούμενο», τόνισε.

 Μετρό: Το καλοκαίρι τρεις νέοι σταθμοί στον Πειραιά

Μητσοτάκης: «Θα παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης μέσα στο 2023»

Έτοιμη θα είναι η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης στα τέλη το 2023, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, μετά τη συνεδρίαση με το Δ.Σ. της ΔΕΘ- Helexpo πραγματοποίησε βόλτα σε περίπτερα της Έκθεσης.

Ο κ. Μητσοτάκης σταμάτησε αρχικά στο stand της ηλεκτροκίνησης όπου είχε τα νέα ηλεκτρικά οχήματα και ποδήλατα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, όπου τον περίμενε εκεί ο υπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε σε ένα από τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία. Έπειτα, στην είσοδο του ίδιου περιπτέρου, στάθηκε μπροστά από τον ψηφιακό χάρτη με τα έργα υποδομών στην Ελλάδα. Αμέσως μετά συνάντησε τον πρόεδρος τη Αττικό Μετρό Α.Ε. Νίκο Ταχιάο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το μέτρο Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στα τέλη του 2023 και θα ανακουφίσει τους Θεσσαλονικείς. Αμέσως μετά βρέθηκε στο stand της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον ίδιο να αναφέρει πως “τον ΟΣΕ τον αγαπάμε και τον προσέχουμε”.

Μητσοτάκης: «Θα παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης μέσα στο 2023»

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει μία στάση στο περίπτερο του υπουργείου Παιδείας και στο Ινστιτούτο εκπαιδευτική πολιτικής, όπου τον υποδέχτηκαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

«Παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις δεν αλλάζουμε τις δεσμεύσεις»

«Παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις δεν αλλάζουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, να παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης μέσα στο 2023», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη και την 85η ΔΕΘ.

Ο Υπουργός, ζήτησε για ακόμη μία φορά, «να αφήσουμε πίσω μας το διχασμό» ενώ επαίνεσε την διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. για την επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων στο σταθμό «Αγία Σοφία», εργασίες που άρχισαν πριν μερικές μέρες.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επανέλαβε ότι στη φιλοσοφία και πρακτική της ηγεσίας του ΥΠΟΜΕ, είναι, τα έργα με εξασφαλισμένους πόρους και σαφές χρονοδιάγραμμα κι όχι τα λόγια. Έτσι ωρίμασαν μεγάλα έργα προυπολογισμού 13 δισ., έτσι επιτεύχθηκε η ανάταξη του ΟΑΣΘ και των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, με ένα μοντέλο που ακολουθήθηκε και στις συγκοινωνίες της Αθήνας, δηλαδή με την προμήθεια λεωφορείων με leasing.

Τέλος ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο πακέτο των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων που σύντομα θα δημοπρατηθούν, ύψους 3,3 δισ. Σε αυτά , στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνεται η σύνδεση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με το δίκτυο του ΟΣΕ, η νέα χάραξη Θεσσαλονίκη – Τοξότες Ξάνθης και ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης.

Μαζί με τον Υπουργό, ήταν οι Υφυπουργοί Γιώργος Καραγιάννης και Μιχάλης Παπαδόπουλος όπως και ΓΓ Υποδομώ , Γιάννης Ξιφαράς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share