Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

SOS για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα: «Αγγίζει το 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ»

Συνεχίζει να σαρώνει ο κορωνοϊός παρά το mini lockdown

25 Σεπτεμβρίου 2021 09:23
SOS για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα: «Αγγίζει το 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο δραματικό μήνυμα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα όσον αφορά στον κορωνοϊό. Σε πρωινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Νίκος Καπραβέλος ενημέρωσε πως η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας «αγγίζει» το 100%, ενώ τόνισε πως η πλειοψηφία των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι. Ενώ, έχασε τη ζωή του ένας 60χρονος αρνητής στη Δράμα, ο οποίος φέρεται να πέθανε επειδή δεν πήρε αντιβίωση που του χορήγησαν οι γιατροί.

«Η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται πολύ με ασθενείς που αρνούνται να εμβολιαστούν. Είναι οι πιο ευάλωτοι» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Όλες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα έχουν φτάσει σε πληρότητα σχεδόν 100%. Αυτοί που έρχονται είναι ανεμβολίαστοι. Η πανδημία έχει εντοπιστεί εκεί, έχει εντοπίσει τους ευάλωτους και τους μολύνει και τους καταστρέφει».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο «Παπανικοάλου» τόνισε πως αυτοί που νοσηλεύονται «στη ΜΕΘ είναι όλοι ανεμβολίαστοι». Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα του πως θα είναι κάτι προσωρινό και όχι η «αρχή μιας τραγωδίας» που οφείλεται στην επιστροφή των εκδρομέων από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μήνυμα στους ανεμβολίαστους

Ο ίδιος, συνεχίζοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στους ανεμβολίαστους, σημειώνοντας πως, πλέον, η πανδημία αφορά εκείνους. «Η Δράμα έχει δώσει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών ανά 100.000 κατοίκους κι έχει το μικρότερο εμβολιασμού» εξήγησε.

Σε mini lockdown επτά περιφέρειες στη Βόρεια Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως είναι συνολικά επτά οι περιφερειακές ενότητες στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν μπει σε mini lockdown λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για: Καστοριά, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα.

Οι τρεις πρώτες μπήκαν σε καθεστώς mini lockdown χθες, Παρασκευή, καθώς "κοκκίνισαν" στον επιδημιολογικό χάρτη.

Υπενθυμίζεται πως τα περιοριστικά μέτρα που είναι στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγία
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share