Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μίνι lockdown σε Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα - Τα νέα μέτρα

Ποιες περιοχές παραμένουν στο κόκκινο;

23 Σεπτεμβρίου 2021 19:17
Μίνι lockdown σε Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα - Τα νέα μέτρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Καστοριά-lockdown

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
    Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Κορωνοϊός: Προβληματισμένοι οι ειδικοί - Έχουμε «πανδημία ανεμβολίαστων»

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους ειδικούς για την πορεία της πανδημίας στην βόρεια Ελλάδα αλλά και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στις μικρότερες ηλικίες.

Ήδη στο «κόκκινο επίπεδο» του επιδημιολογικού χάρτη covid-19 της Πολιτικής Προστασίας ανέβηκαν οι περιφερειακές ενότητες Δράμας, Ξάνθης και Καστοριάς, οι οποίες πλέον «φλερτάρουν» με μίνι lockdown. Ενώ μια εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού μπήκαν δύο τμήματα δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη -τα πρώτα για φέτος.

Η σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Μίνι lockdown σε Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα

Γκάγκα: Χτυπάμε το καμπανάκι για τη Βόρεια Ελλάδα

Καμπανάκι για τη Βόρεια Ελλάδα χτύπησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Οπως τόνισε, τα κρούσματα στη χώρα σταθεροποιούνται, ωστόσο, παρατηρείται αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. «Υπάρχει αυξητική τάση στη Βόρεια Ελλάδα που κυμαίνεται από 11 έως 36% ανάλογα με τον νομό», είπε. Η κα Γκάγκα έκρουσε το «καμπανάκι κινδύνου», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «ότι έτσι ξεκινήσαμε και πέρυσι».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερα χάρη σε αυτόν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται σε απλές κλίνες είναι ανεμβολίαστοι, ενώ εκ των 59 ατόμων που βρίσκονται σε ΜΕΘ, 55 είναι ανεμβολίαστοι και 4 εμβολιασμένοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share