Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Kλειδώνει» η Βόρεια Ελλάδα! Οι τρεις περιοχές που «φλερτάρουν» με lockdown

Αγωνία για το ιικό φορτίο

23 Σεπτεμβρίου 2021 08:29
«Kλειδώνει» η Βόρεια Ελλάδα! Οι τρεις περιοχές που «φλερτάρουν» με lockdown
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, μαζί με τη διασπορά του ιού στα σχολεία θέτουν την κυβέρνηση και επιστήμονες σε θέση «μάχης».

Μετά τα lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα κοντά στο lockdown είναι Δράμα, Καστοριά και Ξάνθη. Παρ’ ότι η κυβέρνηση είναι επιφυλακτική με την ιδέα του lockdown, το αυξημένο ιικό φορτίο σε αυτές τις τρεις περιοχές θέτει στο τραπέζι την πρόταση για απαγόρευση της μουσικής όλο το 24ωρο αλλά και της κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ως τις 6 το πρωί.

Όπως υποστηρίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα, και ιδιαίτερα στη Βόρεια Μακεδονία, είναι άκρως ανησυχητικά. Μάλιστα έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα, βρέθηκαν χθες (22.09.2021) στη Μακεδονία με διττό στόχο.

Σε συνεννόηση με τις υγειονομικές περιφέρειες, διοικητές νοσοκομείων, Τοπική Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση να καταβληθεί προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να υπάρξουν πιο αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή τους. Και δεύτερον να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων που σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας είναι κάτω ή λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο του 50%.

Έκλεισαν τα πρώτα τμήματα σχολείων

Τα πρώτα κλειστά τμήματα σχολείων λόγω νόσησης μαθητών από κορονοϊό είναι γεγονός και βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης – Συκεών.

Σε δύο τμήματα νόσησε πάνω από το 50% των μαθητών… Με βάση το πρωτόκολλο του 50% +1 μαθητής, αμέσως η λειτουργίας τους ανεστάλη και η διδασκαλία θα συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση.

Τα επίσημα στοιχεία για τη διασπορά μεταξύ των παιδιών είναι ανησυχητικά. Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν πάνω από 1.000 κρούσματα!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share