Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φωτιά στις Μυκήνες

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση

19 Σεπτεμβρίου 2021 16:51
Φωτιά στις Μυκήνες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στις Μυκήνες της Αργολίδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και δεν απειλεί οικιστικό κομμάτι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 51 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες Ο.Τ.Α..

Φωτιά στη Δ.Ε. Φυλής Αττικής

Φωτιά στη Δ.Ε. Φυλής Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά εν υπαίθρω στη Δ.Ε. Φυλής Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Φωτιά στην Εύβοια - Οι περιοχές που κινδυνεύουν με τον καύσωνα του Σεπτεμβρίου

Φωτιά στην Εύβοια - Οι περιοχές που κινδυνεύουν με τον καύσωνα του Σεπτεμβρίου

Φωτιά έχει ξεσπάσει από το πρωί της Κυριακής (19/9) στην Εύβοια και, συγκεκριμένα, στο χωριό Καμπιά του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Η φωτιά καίει δασική έκταση. Στο σημείο, σύμφωνα με το evima.gr, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και η εθελοντική ομάδα Ψαχνών, τη στιγμή που υπάρχει άλλο ένα μέτωπο.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου και Καλλιάνου για το Σαββατοκύριακο! Συναγερμός για φωτιές - Οι 7 περιοχές που είναι στο «κόκκκινο»

Καιρός: Καμπανάκι κρούουν οι Σάκης Αρναούτογλου και Γιάννης Καλλιάνου για το Σαββατοκύριακο! Συγκεκριμένα, ζέστη θα επικρατήσει μέχρι και την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο καιρού της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου ενώ ευνοείται και η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18/9) θα έχουμε λιακάδα με λίγες αραιές συννεφιές και έντονη θολούρα στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο τα σύννεφα κατά τόπους θα πυκνώνουν στα πιο δυτικά, βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες ασθενείς βροχές με τη μορφή μπόρας.

Τα σύννεφα κατά τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν πρόσκαιρα στα κεντρικά και τα βόρεια και θα δώσουν κάποιες βροχές, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου. Λίγο πιο έντονα αναμένονται να είναι τα φαινόμενα στην περιοχή της ορεινής ημιορεινής Ηπείρου και στα πιο δυτικά βορειοδυτικά ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας.

Προς το βράδυ, η όποια αστάθεια θα περιοριστεί στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι νυχτερινές ώρες θα κυλήσουν μόνο με ξαστεριά και τοπικές συννεφιές στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα.

Στην Αττική, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί κάποια παροδική βροχή, μικρής διάρκειας, προς την Πάρνηθα και γενικότερα στους ορεινούς όγκους του λεκανοπεδίου. Στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη μπορεί να σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, σύντομης διάρκειας, στις περισσότερες περιοχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share