Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Φωτιά στο Ηράκλειο

Συναγερμός στην περιοχή

19 Σεπτεμβρίου 2021 09:07
Φωτιά στο Ηράκλειο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (19/9) στο Ηράκλειο της Κρήτης και, συγκεκριμένα, κοντά στο Δάσος Κέρης και το Βουλισμένο Αλώνι, στο δήμο Μαλεβιζίου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες, με μια απίστευτη τραγωδία να λαμβάνει τόπο στα Φάρσαλα πρόσφατα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς που αυτήν την ώρα βρίσκεται σε ύφεση επιχειρούν 6 πυροσβεστικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Εύβοια: Πλάνα «γροθιά στο στομάχι» από drone - Η Αγία Άννα πριν και μετά τη φωτιά (Video)

Εύβοια: «Γροθιά στο στομάχι» οι εικόνες του παρακάτω βίντεο, στις οποίες αποτυπώνεται η τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά στην Αγία Άννα.

Ένα σοκαριστικό βίντεο από drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Εύβοια. Στα πλάνα που δημοσίευσε στο Instagram ο φωτογράφος, Άρης Κατσιγιάννης, φαίνεται η ομορφιά της Αγίας Άννας στην Εύβοια, πριν τη φοβερή πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή και ολόκληρη τη Βόρεια Εύβοια.

Στο δεύτερο μισό του βίντεο, οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Το πράσινο φόντο έχει αντικατασταθεί από τα δέντρα που έχουν γίνει στάχτη και δεν θυμίζoυν σε τίποτα τον κάποτε όμορφο προορισμό.

Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού σε ένα βίντεο - Κάηκαν 1.200.000 στρέμματα

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αποτυπώνει στο βίντεο που ακολουθεί τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του 2021 στη χώρα μας.

Για το σκοπό αυτό αναλύθηκαν υψηλής ανάλυσης δορυφορικά δεδομένα πριν και μετά τις δασικές πυρκαγιές, δίνοντας τη δυνατότητα λεπτομερούς επισκόπησης των περιοχών που επλήγησαν.

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ συνεχίζει την ανάλυση των μετεωρολογικών συνθηκών πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών ενώ ταυτόχρονα αναλύει τη διάδοση των μετώπων της πυρκαγιάς με τη χρήση του εξελιγμένου προγνωστικού εργαλείου IRIS 2.0.

Δείτε το βίντεο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share