Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κτηνωδία στη Λάρισα: Μάνα έδινε την 11χρονη κόρη της σε 80χρονο ιερέα για σεξ

«Είναι παπάς και μας βοηθάει για να με πειράζει» είπε το κορίτσι

16 Σεπτεμβρίου 2021 11:00
Κτηνωδία στη Λάρισα: Μάνα έδινε την 11χρονη κόρη της σε 80χρονο ιερέα για σεξ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οκτώ χρόνια φυλάκισης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 80χρονο ιερέα που κατηγορείται για ασέλγεια σε ένα 11χρονο κορίτσι. Το δικαστήριο καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκισης και την 30χρονη μητέρα της ανήλικης που παρέδιδε το μικρό κορίτσι στον ιερέα έναντι υλικών ανταλλαγμάτων.

Ο συνταξιούχος ιερέας φαίνεται πως «εκμεταλλεύθηκε την τραγική οικονομική κατάσταση της μητέρας» όπως σημείωσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προσθέτοντας ότι «έδινε ανταλλάγματα προκειμένου η μητέρα να συναινεί και να παραδίδει την 11χρονη στον ιερέα, ο οποίος ασελγούσε στην ανήλικη».

Ημαθία: Σε δίκη 63χρονος συνταξιούχος αστυνομικός για ασέλγεια σε 12χρονη

Ο κ. Δασκαλόπουλος, αναφέρει το onlarissa, επικαλούμενο την εφημερίδα «Ελευθερία» σημείωσε επίσης πως διακρίνεται «μια διάθεση παιδεραστίας» στον κατηγορούμενο ιερέα για να υπογραμμίσει μάλιστα με έμφαση πως η ανήλικη «εκφράζει θυμό και αγανάκτηση απέναντι στον κατηγορούμενο».

Επικαλέστηκε μια πρόταση από την κατάθεση της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος «είναι παπάς και μας βοηθάει για να με πειράζει».

Ο 83χρονος σήμερα ιερέας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και καθώς είναι αδύνατο να μετακινηθεί, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας του επέβαλε την έκτιση της ποινής κατ’ οίκον, όπου βρίσκεται πλέον σε χωριό της Μαγνησίας, αφού προηγήθηκε έκτιση μέρους της ποινής (πρωτόδικα) στη Φυλακή Γρεβενών, από την οποία αποφυλακίστηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ημαθία: Σε δίκη 63χρονος συνταξιούχος αστυνομικός για ασέλγεια σε 12χρονη

Μετά από 14 χρόνια, ένας 63χρονος συνταξιούχος αστυνομικός παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης. Συγκεκριμένα, ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατηγορείται ότι αποπλάνησε την 12χρονη θετή κόρη του ξαδέλφου του, σε χωριό της Ημαθίας, το 2007.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, μετά την έγκληση που υπέβαλε η μητέρα της κοπέλας. Μετά την απολογία του στον ανακριτή Βέροιας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Αρχικά η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά αναβλήθηκε αρκετές φορές, ενώ στη συνέχεια άλλαξε ο νόμος και ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ΜΟΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η 26χρονη (σήμερα) κοπέλα η οποία βρίσκεται στην Αυστραλία ζήτησε να παραστεί στη δίκη και να καταθέσει. Βέβαια δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα, κατά την προηγούμενη δικάσιμο που αποσύρθηκε, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

ημαθία ασέλγεια

Ο κατηγορούμενος που υπηρετούσε ως διοικητής σε αστυνομικό τμήμα πόλης της Κεντρικής Μακεδονίας, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την εγκαλούσα και τον σύντροφο της και πρώτο του ξάδελφο. Το ζευγάρι διέμενε σε χωριό της Ημαθίας, μαζί με την ανήλικη κόρη της γυναίκας.

Με πρόσχημα το αντικουνουπικό σπρέι

Όπως αναγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βέροιας, το βράδυ της 26ης Ιουλίου 2007, ο κατηγορούμενος επισκέφτηκε το σπίτι τους και αφού δείπνησαν όλοι μαζί, του πρότειναν να κοιμηθεί εκεί, λόγω του προχωρημένου της ώρας. Γύρω στις 2.00 σηκώθηκαν όλοι να πάνε για ύπνο. Το ζευγάρι πήγε στην κρεβατοκάμαρα, η ανήλικη στο παιδικό δωμάτιο και ο κατηγορούμενος έπεσε να κοιμηθεί στο σαλόνι. Μετά από λίγη ώρα, όμως, σηκώθηκε και μπήκε στο δωμάτιο της ανήλικης, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα ότι θέλει να της βάλει αντικουνουπικό σπρέι.

Εκεί φέρεται ότι προέβη σε διάφορες ασελγείς πράξεις πάνω στο σώμα της. Η ανήλικη το πρωί της ίδιας ημέρας, και ενώ ο κατηγορούμενος είχε ήδη αναχωρήσει για την υπηρεσία του, έντρομη με κλάματα και σπασμούς, εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της τι είχε συμβεί. Στη συνέχεια περιέγραψε με λεπτομέρειες το περιστατικό, ενώ η περιγραφή της έγινε πιστευτή.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, επιμένοντας στην αθωότητά του. Οι δικαστικές αρχές, όμως, έκριναν ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για τη στήριξη της κατηγορίας στο ακροατήριο. Έτσι παραπέμφθηκε να δικαστεί για την κακουργηματική πράξη της αποπλάνησης παιδιού.

«Με βάση όλα τα ανωτέρω, συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της παθούσας, εκμεταλλευόμενος τη μικρή της ηλικία, τη φιλική του σχέση με την εγκαλούσα και τον σύντροφο της καθώς και την εμπιστοσύνη που έδειχναν στο πρόσωπο του» αναγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share