Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φιάσκο στο Δρομοκαΐτειο: Γιατρός μοίραζε πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

Χρησιμοποιούσε σε πολλές περιπτώσεις τους κωδικούς του παθολόγου

15 Σεπτεμβρίου 2021 15:25
Φιάσκο στο Δρομοκαΐτειο: Γιατρός μοίραζε πλαστά πιστοποιητικά νόσησης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πλαστά πιστοποιητικά νόσησης μοίραζε ένας γιατρός του Δρομοκαΐτειου σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Ειδικότερα, ο γιατρός, όπως ανακάλυψε η διοίκηση του Δρομοκαΐτειου σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμώξεων, έβγαζε θετικά τεστ για κορωνοϊό σε άτομα άγνωστα στο Νοσοκομείο που δεν είχαν δικαίωμα να εξετασθούν εκεί και μάλιστα χρησιμοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις τους κωδικούς του παθολόγου ιατρού.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εντολή Εισαγγελέα για έρευνες σε όλη την χώρα

Η δράση του γιατρού και πώς ανακαλύφθηκε

Ο εν λόγω γιατρός, σύμφωνα με την καταγγελία, στις 30 Ιουλίου βγήκε θετικός ο ίδιος σε τεστ για τον κορωνοϊό και έβγαλε θετικό τεστ και σε δύο ακόμα άγνωστα άτομα από το νοσοκομείο.

Ακολούθησε μοριακός έλεγχος στο γιατρό και ήταν αρνητικός. Εν τω μεταξύ έκλεισαν τμήματα με ασθενείς, έγιναν εκατοντάδες τεστ σε ασθενείς και προσωπικό για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Στις 31 Αυγούστου βρέθηκαν επτά άτομα άγνωστα στο νοσοκομείο με θετικό μοριακό τεστ. Τα δείγματα ελήφθησαν από τον ίδιο το γιατρό. Και πάλι έγιναν τεστ σε ασθενείς και υπαλλήλους επειδή μεταξύ των ατόμων με θετικό τεστ ήταν και ένας συνάδελφος.

Η διοίκηση με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψαν τις μεθοδεύσεις του γιατρού. Ενήργησαν τάχιστα, συγκέντρωσαν στοιχεία, διέταξαν ΕΔΕ και θα παραπέμψουν την υπόθεση στην Εισαγγελία.

Νέο σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά: Καταγγελία για εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους στη Δράμα!

Νέο σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά: Καταγγελία για εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους στη Δράμα!

Ένα προς ένα «κόβονται» τα πόδια του κυκλώματος με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην χώρα, καθώς υπάρχουν νέες καταγγελίες στη Δράμα, αφορώντας εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην πόλη της Δράμας το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει απλωθεί επικίνδυνα με τον Ιατρικό Σύλλογο να καταγγέλλει πως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.

Στη Δράμα συγκεκριμένα φαίνεται πως αρκετοί έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, για να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους, με τον Εισαγγελέα να έχει ζητήσει έρευνα σε όλη την χώρα.

«Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, βρήκαν αυτό το παραθυράκι, συνεργάστηκαν με ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, και ίσως με γιατρούς που εκτελούσαν αυτά τα τεστ στα ιατρεία τους, πήραν ένα χαρτί και δηλώθηκαν στην πλατφόρμα ότι νοσούν εκείνη τη στιγμή» δήλωσε η Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργο Γεωργιάδη ο ακόλουθος διάλογος έγινε μεταξύ ενός μικροβιολόγου της περιοχής και ενός πολίτη που ζητούσε να βγάλει ψεύτικο rapid test: «Ζητήσανε και είπανε θέλουμε να μας δώσετε ένα rapid test, θετικό.. απαντάνε, κύριε πρέπει να έρθετε εδώ να το δούμε κτλ, μα τι είναι αυτά που λέτε, αφού σε συνεννόηση με κάποιους κλινικούς γιατρούς – εργαστήρια, το κάνουν προς 10 ευρώ, εγώ σας πήρα τηλέφωνο να ξέρω αν είναι τα 5 ευρώ».

Στη Δράμα οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται το ψευδώς θετικό rapid τεστ έναντι χρηματικού ποσού, με την ταρίφα από 10 έως 50€.

Εκτός από τη Δράμα, στον Παλαμά της Καρδίτσας έχουν ήδη εντοπιστεί 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ στο Μαμάτσειο νοσοκομειο της Κοζάνης, ερευνώνται 3 περιπτώσεις γιατρών που εμβολιάστηκαν εκτός πόλης.. και σχετίζονται με το Κέντρο Υγείας του Παλαμά.

Μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν εντοπιστεί και στη Θεσσαλονίκη, ενώ τέσσερις υγειονομικοί στο Γεννηματάς έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στο νοσοκομείο της Ικαρίας ερευνώνται 2 περιπτώσεις εργαζομένων ενώ στην Καβάλα, 18 άνθρωποι ελέγχονται για το κατά πόσο τα πιστοποιητικά νόσησης που υπέβαλαν πρόσφατα είναι πλαστά, ή όχι.

Σε διαθεσιμότητα βρίσκεται και η γιατρός στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι που φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για τον σύζυγό της, επίσης γιατρό του νοσοκομείου, προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και να μην βγει σε αναστολή. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να απολογηθεί εγγράφως.

Την ίδια στιγμή στην Πάτρα υπάρχει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με αφορμή και την προσφυγή του ιατρικού συλλόγου της πόλης στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας για όλες τις καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης – εμβολιασμού.

Τα μέτρα για τα πλαστά πιστοποιητικά

Με απόλυση και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι εκδίδουν ή λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού τόνισε o νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Το σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών είναι αρκετά ασφαλές ως πολύ ασφαλές. Και η λειτουργία του δεν έθεσε σε κίνδυνο το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σε οποιαδήποτε περιοχή μιλάμε, μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το σύστημα δεν παραβιάζεται. Παραβιάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος επίορκος ο οποίος έχει τους κωδικούς και μπαίνει στο σύστημα. Και χάρη στις άμυνες του συστήματος μπορούμε να βρούμε αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega, αναφέροντας ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Κάνουμε ελέγχους όπου αναφέρονται ύποπτα περιστατικά. Δημιουργούσαμε ένα πλαίσιο να μην είναι ελκυστικό», υπογράμμισε, λέγοντας ότι όταν κάποιος δρα όπως η υπάλληλος στον Παλαμά της Καρδίτσας, «μας μπαίνουν και υποψίες ότι υπάρχει και άλλο κίνητρο», εννοώντας τη χρηματική αμοιβή.

«Η ΕΔΕ οδηγεί σε απόλυση, αν κριθεί ότι έχει κάνει αυτή την πράξη. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική ποινή που υπάρχει είναι απόλυση και ποινή 5.000 ευρώ. Και σε αυτόν που δίνει το πιστοποιητικό, και σε αυτόν που το λαμβάνει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ Πλεύρης είπε ότι οι ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί δεν θα επιτρέπεται να εμβολιάζουν κόσμο, ενώ υποστήριξε ότι όσοι βγαίνουν σε αναστολή δεν χάνουν τη δουλειά τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share