Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Άνδρο

Το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα

12 Σεπτεμβρίου 2021 17:52
Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Άνδρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:15, στην περιοχή της Άνδρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Άνδρου, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα. Παράλληλα ισχυρή σεισμική δόνηση, ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 της Κυριακής.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο νησί, αλλά δεν προκλήθηκαν προβλήματα.

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Άνδρο

Σεισμός στην Αττική: Από εδώ προήλθε! Γιατί ήταν ιδιαίτερα αισθητός και έντονος; Αποκαλύψεις από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο

Ιδιαίτερα αισθητός και έντονος ήταν ο σεισμός στην Αττική σήμερα Κυριακή 12/9. Ο σεισμός έγινε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής και ταρακούνησε όλο το λεκανοπέδιο, αν και το μέγεθός του δεν ήταν μεγάλο.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στους πρόποδες της Πάρνηθας, στο νότιο ρήγμα. «Σεισμός αισθητός στην Αθήνα στις 13:08. Μέγεθος 3.7, επίκεντρο μεταξύ Ν.Ιωνίας και Αχαρνών. (Λύση από Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Πιθανώς προήλθε από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Πάρνηθας. Λογικό να γίνει αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας και των προαστίων της. Μη ρωτάτε για τη συνέχεια, είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε. Αλλά ΨΥΧΡΑΜΊΑ!!», ανέφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share