Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έρχεται και για τα παιδιά 5-11 ετών το εμβόλιο - Το... κίνητρο για τους εφήβους από τον Μητσοτάκη

Γίνεται διαθέσιμο για όλες τις ηλικίες με τον καιρό

10 Σεπτεμβρίου 2021 23:38
Κορωνοϊός: Έρχεται και για τα παιδιά 5-11 ετών το εμβόλιο - Το... κίνητρο για τους εφήβους από τον Μητσοτάκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως ετοιμάζεται και για τα παιδιά 5-11 ετών, με τη Γερμανία να εγκρίνει το σκεύασμα της Pfizer για αυτές τις ηλικίες.

Αυτό δήλωσε η συνιδρύτριάς της, Εζλέμ Τουρετσί στο περιοδικό Der Spiegel, προειδοποιώντας ακόμη ότι έχουμε περιθώριο δύο μηνών προκειμένου να αποφύγουμε έναν δύσκολο χειμώνα. «Ευλογία για τον κόσμο», χαρακτήρισε την είδηση για το εμβόλιο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, τη στιγμή που στην Ελλάδα οι ανεμβολίαστοι θα δυσκολευτούν στην καθημερινότητά τους.

«Ήδη τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε παγκοσμίως στους αρμόδιους τα αποτελέσματα της μελέτης μας για παιδιά 5-11 ετών και θα υποβάλουμε αίτηση για έγκριση του εμβολίου για αυτή την ηλικιακή ομάδα - και εδώ στην Ευρώπη. Ήδη ετοιμάζουμε την παραγωγή. Το εμβόλιο θα είναι το ίδιο, αλλά σε χαμηλότερη δόση», διευκρινίζει η κυρία Τουρετσί και αναφέρει ότι οι μελέτες είναι ήδη έτοιμες και πρέπει τώρα να τεθούν υπ' όψιν των αρμόδιων αρχών. «Φαίνονται όλα εντάξει, όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο», σημειώνει, ενώ δεν αποκλείει έως το τέλος του έτους να είναι διαθέσιμες και οι μελέτες για βρέφη από έξι μηνών.

Η κυρία Τουρετσί καλεί επιπλέον τους πολίτες να σπεύσουν άμεσα να εμβολιαστούν ενόψει του χειμώνα, τονίζοντας ότι «έχουμε ακόμη ως κοινωνία 60 ημέρες προκειμένου να αποτρέψουμε έναν δύσκολο χειμώνα» και θα πρέπει να κάνουμε το παν για να κινητοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερος κόσμος. «Κάθε επιπλέον εμβολιασμός βοηθάει. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια», λέει χαρακτηριστικά.

«Αυτά είναι καλά νέα. Η έγκριση του εμβολίου θα διευκολύνει την καλύτερη προστασία των παιδιών. Το εμβόλιο made in Germany είναι μια ευλογία για τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στο δίκτυο RND.

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, κάποιες χώρες εμβολιάζουν ήδη ηλικιακές ομάδες κάτω των 12 ετών. Στη Χιλή την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η χορήγηση του κινεζικού εμβολίου Coronavac σε παιδιά άνω των έξι ετών.

Η κίνηση Μητσοτάκη για τους 15-17 ετών

Μια ξεχωριστή εξαγγελία αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα του εμβολιασμού, προκειμένου να πειστούν οι νέοι, στοχεύοντας στη ΔΕΘ τις ηλικίες 15-17 ετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star θα υπάρξει ένα «freedom pass», όπως αυτό που δίνεται στους ηλικίας 18 με 25 ετών, με διαφορετικές, ωστόσο, παροχές λόγω ηλικίας. Έτσι μία από τις παροχές φαίνεται πως θα είναι τα δεδομένα για τη χρήση του διαδικτύου μέσω κινητών ή τάμπλετ, τη στιγμή που ζητείται για όλους ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Επίσης οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού αναμένεται να περιέχουν και κάτι παραπάνω από αυτό, πιθανότατα ένα ποσό σε ψηφιακή κάρτα που θα μπορεί να εξαργυρωθεί ευρύτερα σε υπηρεσίες και προϊόντα τεχνολογίας ή σε αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών και προϊόντα είτε και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες στον τομέα του πολιτισμού.

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνεται στο «καλάθι» των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share