Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Λάρισα: Κήδεψε τους γονείς του και μια μέρα μετά πέθανε επίσης από κορωνοϊό

Απίστευτη ιστορία

10 Σεπτεμβρίου 2021 19:51
Τραγωδία στη Λάρισα: Κήδεψε τους γονείς του και μια μέρα μετά πέθανε επίσης από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία έλαβε τόπο στη Λάρισα, καθώς ένας 51χρονος πρώτα κήδεψε τους γονείς του και, μια μέτα μετά, πέθανε από κορωνοϊό, όπως κι εκείνοι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, μόλις μία ημέρα μετά την κηδεία των γονιών του, ο άνδρας εξέπνευσε σε ηλικία 51 ετών.

Ο άνδρας νοσηλευόταν για μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προσβεβλημένος από κορωνοϊό, αλλά έχασε τη μάχη.

Νεκρός από κορωνοϊό στη Λάρισα

Οι γονείς του ηλικίας 84 και 79 ετών κατέληξαν από τον ιό μετά από πολυήμερη νοσηλεία, με μια ακόμη υπόθεση να ταράζει την περιοχή.

Κορωνοϊός: Πέθανε 55χρονος πλήρως εμβολιασμένος στη Χαλκίδα

Τη ζωή του από κορωνοϊό έχασε ένας 55χρονος άνδρας, πλήρως εμβολιασμένος, ο οποίος έπασχε από πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο Χαλκίδας σύμφωνα με το evima.gr.

O 55χρονος νοσηλευόταν από αρχές Σεπτεμβρίου και καταγόταν από το χωριό Αλέξη Καρύστου.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Αυγούστου είχε γίνει γνωστός ο πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου για τον κορωνοϊό χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Το περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, και το γνωστοποίησε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος.

Τραγωδία: Δεύτερος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου από κορωνοϊό στην Ελλάδα

«Έχουμε τον πρώτο θάνατο ασθενούς, πλήρως εμβολιασμένου, στη Μονάδα μου. Είναι μια από τις εξαιρέσεις» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ο άνδρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. «Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε συμμορφωθεί πλήρως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα», είχε προσθέσει.

Κορωνοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Πόσο πρέπει να τη φοβούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι

Εφόσον, πρακτικά, όλοι θα μολυνθούμε κάποια στιγμή από τον κορωνοϊό, στόχος του εμβολιασμού είναι να μετατρέψει τη νόσο COVID-19 σε εποχική λοίμωξη - Χρειάζεται οι πλήρως εμβολιασμένοι να «φοβούνται» την παραλλαγή Δέλτα όπως οι ανεμβολίαστοι;

Η πλέον μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού SARS-CoV-2, η Δέλτα, εντοπίζεται πλέον σε περισσότερες από 130 χώρες, ευθύνεται για το τέταρτο επιδημικό κύμα που πλέον ορίζει την πορεία του ιού στα επίπεδα της κορύφωσης των προηγούμενων κυμάτων και, αναπόφευκτα, κόστισε την επαναφορά μέτρων προστασίας όπως η χρήση μάσκας και στους πλήρως εμβολιασμένους, όπως στην περίπτωση του Ισραήλ.

Κορωνοϊός  Μετάλλαξη Δέλτα

Η ειδοποιός διαφορά της νέας επιδημικής φάσης, ωστόσο, είναι η σημαντικά χαμηλότερη πίεση που ασκεί στα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο, στις χώρες που η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Όπως εξηγεί ο καθηγητής Amesh Adalja από το Κέντρο Προστασίας της Υγείας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, αυτός είναι και ο ουσιαστικός ρόλος των εμβολίων, να μειώνουν δηλαδή τη σοβαρότητα της νόσου μετά τη λοίμωξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), ο αριθμός εισαγωγών νέων ασθενών στα νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου μόνο (7.707 ανά ημέρα) ξεπέρασε τον συνολικό αριθμό εμβολιασθέντων που έχουν χρειαστεί νοσηλεία (7.101). Επιπλέον, οι 1.507 νέοι θάνατοι από COVID-19 μετά την έναρξη των εμβολιασμών, αντιστοιχούν στο 0,6% μόλις των σχεδόν 241.000 για το 2021.

«Στόχος του εμβολιασμού είναι να μετατρέψει τη νόσο COVID-19 σε εποχική λοίμωξη», δηλώνει ο Δρ Adalja για τον οποίο όλοι μας, πρακτικά, θα μολυνθούμε κάποια στιγμή από τον κορωνοϊό.

Τι κέρδισαν επομένως όσοι εμβολιάστηκαν;

Σε όλο τον κόσμο, η εκρηκτική πορεία των νέων λοιμώξεων με κορωνοϊό δεν συνοδεύεται από τον αντίστοιχο αρνητικό αντίκτυπο στο σύστημα υγείας, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες εξάρσεις της πανδημίας, χάρη στην προστασία που εξασφαλίζουν τα εμβόλια κατά της COVID-19.

Για μερίδα των ειδικών, μια μόλυνση ενδεχομένως να έδινε επιπλέον ώθηση στην ανοσοαπόκριση του οργανισμού, επιτρέποντάς του να γνωρίσει τον ιό και έτσι να θωρακιστεί καλύτερα για την επόμενη επαφή, χωρίς όμως να τίθεται κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου χάρη στο εμβόλιο.

Ο λόγος πίσω από τις συστάσεις και τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας και από τους εμβολιασμένους αποσκοπούν στην προστασία όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Όπως ανέφερε και ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κ. Χαράλαμπος Γώγος, στην πρόσφατη ενημέρωση για την επιδημιολογική πορεία της χώρας, οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν από την παραλλαγή Δέλτα με μεγάλο ιικό φορτίο μάλιστα και να τη μεταδώσουν.

Παράλληλα, η παραπάνω στρατηγική θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν μια στρατηγική για την ασφάλεια όλων, η οποία θα επιτρέψει στα νοσοκομεία να νοσηλεύουν και άλλα περιστατικά πλην κορωνοϊού.

Επομένως, όσο η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού δεν έχει αγγίξει το επιθυμητό επίπεδο για την ανοσία της αγέλης όλοι, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι, που δεν χρειάζεται να φοβούνται την παραλλαγή Δέλτα όπως οι ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τα όλα τα περιοριστικά μέτρα προστασίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share