Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λάρισα: Άνδρας λιποθύμησε μόλις βγήκε θετικό το rapid test της γυναίκας του

Δεν άντεξε και κατέρρευσε

10 Σεπτεμβρίου 2021 13:58
Λάρισα: Άνδρας λιποθύμησε μόλις βγήκε θετικό το rapid test της γυναίκας του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαρισαίος λιποθύμησε όταν άκουσε ότι η σύζυγός του ήταν θετική στον κορωνοϊό, το πρωί της Πέμπτης, στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, το ζευγάρι πήγε να υποβληθεί σε rapid test και μόλις ενημερώθηκε ότι το αποτέλεσμα της συζύγου ήταν θετικό, ο 65χρονος έχασε τις αισθήσεις του, πέφτοντας κάτω.

Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 65χρονο σύζυγο στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και μάλιστα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ως ύποπτο κρούσμα, μετά το θετικό αποτέλεσμα του rapid test της συζύγου.

Κορωνοϊός: Πέθανε 55χρονος πλήρως εμβολιασμένος στη Χαλκίδα

Κορωνοϊός: Πέθανε 55χρονος πλήρως εμβολιασμένος στη Χαλκίδα

Τη ζωή του από κορωνοϊό έχασε ένας 55χρονος άνδρας, πλήρως εμβολιασμένος, ο οποίος έπασχε από πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο Χαλκίδας σύμφωνα με το evima.gr.

O 55χρονος νοσηλευόταν από αρχές Σεπτεμβρίου και καταγόταν από το χωριό Αλέξη Καρύστου.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Αυγούστου είχε γίνει γνωστός ο πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου για τον κορωνοϊό χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Το περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, και το γνωστοποίησε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος.

Τραγωδία: Δεύτερος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου από κορωνοϊό στην Ελλάδα

«Έχουμε τον πρώτο θάνατο ασθενούς, πλήρως εμβολιασμένου, στη Μονάδα μου. Είναι μια από τις εξαιρέσεις» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ο άνδρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. «Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε συμμορφωθεί πλήρως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα», είχε προσθέσει.

Κορωνοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Πόσο πρέπει να τη φοβούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι

Εφόσον, πρακτικά, όλοι θα μολυνθούμε κάποια στιγμή από τον κορωνοϊό, στόχος του εμβολιασμού είναι να μετατρέψει τη νόσο COVID-19 σε εποχική λοίμωξη - Χρειάζεται οι πλήρως εμβολιασμένοι να «φοβούνται» την παραλλαγή Δέλτα όπως οι ανεμβολίαστοι;

Η πλέον μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού SARS-CoV-2, η Δέλτα, εντοπίζεται πλέον σε περισσότερες από 130 χώρες, ευθύνεται για το τέταρτο επιδημικό κύμα που πλέον ορίζει την πορεία του ιού στα επίπεδα της κορύφωσης των προηγούμενων κυμάτων και, αναπόφευκτα, κόστισε την επαναφορά μέτρων προστασίας όπως η χρήση μάσκας και στους πλήρως εμβολιασμένους, όπως στην περίπτωση του Ισραήλ.

Κορωνοϊός  Μετάλλαξη Δέλτα

Η ειδοποιός διαφορά της νέας επιδημικής φάσης, ωστόσο, είναι η σημαντικά χαμηλότερη πίεση που ασκεί στα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο, στις χώρες που η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Όπως εξηγεί ο καθηγητής Amesh Adalja από το Κέντρο Προστασίας της Υγείας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, αυτός είναι και ο ουσιαστικός ρόλος των εμβολίων, να μειώνουν δηλαδή τη σοβαρότητα της νόσου μετά τη λοίμωξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), ο αριθμός εισαγωγών νέων ασθενών στα νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου μόνο (7.707 ανά ημέρα) ξεπέρασε τον συνολικό αριθμό εμβολιασθέντων που έχουν χρειαστεί νοσηλεία (7.101). Επιπλέον, οι 1.507 νέοι θάνατοι από COVID-19 μετά την έναρξη των εμβολιασμών, αντιστοιχούν στο 0,6% μόλις των σχεδόν 241.000 για το 2021.

«Στόχος του εμβολιασμού είναι να μετατρέψει τη νόσο COVID-19 σε εποχική λοίμωξη», δηλώνει ο Δρ Adalja για τον οποίο όλοι μας, πρακτικά, θα μολυνθούμε κάποια στιγμή από τον κορωνοϊό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share