Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέθανε στον ύπνο της η 33χρονη, Μαρία Λιοτατή - Πριν 6 μήνες είχε γίνει μητέρα

Βρισκόταν στη καλύτερη φάση της ζωής της

10 Σεπτεμβρίου 2021 12:55
Πέθανε στον ύπνο της η 33χρονη, Μαρία Λιοτατή - Πριν 6 μήνες είχε γίνει μητέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως το χαμόγελο της 33χρονης επιχειρηματίας Μαίρης Λιοτατή, θυγατέρα του επιχειρηματία Χαράλαμπου Λιοτατή που διατηρεί αλυσίδα ζαχαροπλαστείων στη Κύπρο, έσβησε για πάντα.

Η είδηση του αναπάντεχου θανάτου της άτυχης Μαρίας, που έσβησε στον ύπνο της, σκόρπισε ανείπωτη θλίψη σε συγγενείς και φίλους. Η 33χρονη, ήταν μια νεαρή γεμάτο όνειρα, ενώ πριν ένα χρόνο είχε παντρευτεί και πριν περίπου έξι μήνες, έγινε μητέρα. «Σε επαγγελματικό επίπεδο εύχομαι να έχουμε πάντοτε την ήδη υπάρχουσα σταθερή ποιότητα, να συνεχίσουμε την παράδοση μας και να υπάρξει μία μελλοντική επέκταση της εταιρείας. Όσο για τα προσωπικά μου, πάντα ονειρευόμουν να αποκτήσω μια όμορφη και μεγάλη οικογένεια, όπως έζησα και εγώ μέχρι τώρα», είχε αναφέρει σε συνέντευξη της η Μαίρη Λιοτατή.

Πέθανε στον ύπνο της η 33χρονη, Μαρία Λιοτατή

Ο χαροκαμένος σύζυγος, που εντόπισε αναίσθητη τη σύζυγο του, κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε την 33χρονη στο νοσοκομείο, ωστόσο οι επί καθήκοντι ιατροί δυστυχώς διαπίστωσαν τον θάνατο της.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, ενώ φως στα ακριβή αίτια θανάτου της θα ρίξει η νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού της από την Αγγελική Παπέττα.

Πέθανε στον ύπνο της η 33χρονη, Μαρία Λιοτατή

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους - Παραμένει στον νεκροθάλαμο εδώ και 20 μέρες

Είκοσι ημέρες από την ημέρα που βρέφος γεννήθηκε νεκρό στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου και η οικογένειά του ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση για τα αίτια του τραγικού θανάτου του.

Η 27χρονη μητέρα του βρέφους, ο σύζυγός τους και οι οικογένειές τους περιμένουν ακόμη προκειμένου ιατροδικαστής να αποφασίσει τι θα γίνει και να βρεθεί τρόπος να διενεργηθεί η παθολογοανατομική εξέταση στο βρέφος, το οποίο παραμένει στον νεκροθάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι η εξέταση δεν μπορεί να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο και ότι η ίδια είναι αναρμόδια να τη διενεργήσει, αφού η σύμβαση που είχε με ιδιωτικό εργαστήριο έληξε.

Θεσσαλονίκη: Νεκρό βρέφος 17 μηνών!

Η οικογένεια περιμένει τώρα την απόφαση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, η οποία όμως ήταν κλειστή το προηγούμενο χρονικό διάστημα λόγω της άδειας της μίας και μοναδικής ιατροδικαστή.

Επισημαίνεται ότι η οικογένεια έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του βρέφους

Θάνατος βρέφους στον Βόλο: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

«Υποτίθεται ότι κάποιος αρμόδιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι αδύνατο εν έτει 2021 να μην μπορεί κάποιος να ενημερωθεί από τι πέθανε το παιδί του;», αναρωτιέται σε έντονο ύφος ο δικηγόρος της οικογένειας, Μιχάλης Βασιλικός.

Όπως επισημαίνει, αν δεν γίνει παθολογοανατομική εξέταση, δεν μπορούν να διερευνηθούν τα αίτια από τα οποία επήλθε ο θάνατος του βρέφους μερικές ώρες πριν γεννηθεί.

Η νομοθεσία ορίζει ότι για τον ενδομήτριο θάνατο βρέφους δεν μπορεί να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή, παρά μόνο η προαναφερόμενη εξέταση, η οποία διενεργείται σε εξειδικευμένα εργαστήρια.

«Οι γονείς δεν παίρνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν και παραμένουν προβληματισμένοι. Εμείς ζητήσαμε και πήραμε τον ιατρικό φάκελο, καθώς προσφέρθηκε ιδιώτης ιατροδικαστής από την Αθήνα να μελετήσει τα στοιχεία που υπάρχουν και να δώσει μία κατεύθυνση», αναφέρει ο κ. Βασιλικός.

Ο ίδιος επισημαίνει αγανακτισμένος: «Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει, μία οικογένεια να περιμένει τόσο πολύ. Αν δεν ήταν άπορη οικογένεια και ήταν διάσημη, τότε το θέμα θα είχε πάρει δημοσιότητα και θα είχε γίνει η εξέταση από ιδιωτικό εργαστήριο στην Αθήνα, που θα ζητούσε 3.000 ευρώ. Εδώ αποδεικνύεται ότι αν κάποιος είναι φτωχός, δεν μπορεί να μάθει γιατί πέθανε το παιδί του εγκαίρως, ενώ όταν έχει χρήματα μπορεί να ενημερωθεί άμεσα. Για την υπόθεση Σεμέδο η ιατροδικαστική έγινε άμεσα και πολύ σωστά».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 19 Αυγούστου, 27χρονη Βολιώτισσα μετέβη στο νοσοκομείο με πόνους, αλλά διαπιστώθηκε ότι ο τοκετός δεν είχε ξεκινήσει. Η γυναίκα αποχώρησε και επέστρεψε στο Αχιλλοπούλειο το βράδυ της επόμενης μέρας. Είχε διαστολή τεσσάρων εκατοστών και ο εφημερεύων γιατρός έκρινε ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και είπε ότι ο τοκετός θα γινόταν φυσιολογικά.

Η 27χρονη εισήχθη στη Γυναικολογική Κλινική και το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 12:30 της έβαλαν ζώνη και διαπιστώθηκε ότι το βρέφος ήταν καλά. Όμως, στον επανέλεγχο στις 16:00 ο γιατρός δεν άκουγε πλέον το μωρό. Η γυναίκα γέννησε στις 21:00 με φυσιολογικό τοκετό που προκλήθηκε με τεχνητούς πόνους και το μωράκι γεννήθηκε νεκρό.

Ο υπεύθυνος γιατρός του μαιευτικού τμήματος ενημέρωσε την οικογένεια ότι ο θάνατος του βρέφους ήταν αιφνίδιος ενδομήτριος και είπε ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν το αίτιο θανάτου.
Ο ίδιος είχε επισημάνει σε δήλωσή του στο ίδιο τοπικό μέσο ότι στατιστικά μπορεί να υπάρξει θάνατος και πριν τη γέννα και κατά τη διάρκειά της. «Όπως γίνεται ανακοπή σε νέους ανθρώπους, το ίδιο συμβαίνει και με τις γέννες ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε εβδομάδα εγκυμοσύνης τόσο σε ιδιωτικά, όσο και δημόσια νοσοκομεία», είχε αναφέρει.
Αμέσως μετά το θλιβερό περιστατικό το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου άρχισε προανάκριση, λαμβάνοντας καταθέσεις, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κρήτη: Αγωνία για βρέφος στο Βενιζέλειο – Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Κρήτη: Αγωνία για βρέφος στο Βενιζέλειο – Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένα βρέφος μόλις λίγων μηνών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης.

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου έχει στρέψει τα βλέμματά του στη διάσωση του βρέφους, καθώς η κατάσταση της υγείας του θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

Σύμφωνα με το cretalive, το βρέφος είχε ανάγκη από ειδικό γονιδιακό φάρμακο το οποίο καλύφθηκε και στο μωρό χορηγήθηκε το σκεύασμα που δίνει ελπίδες για τη σωτηρία του. Οι γιατροί, τώρα, παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα που κοστίζει σχεδόν δύο φορές όσο… ολόκληρο το φαρμακείο του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share