Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Νίκος Καρανίκας: «Όταν ένας πρωθυπουργός πάει να τιμήσει νεκρό, το σεβόμαστε και δεν γιουχάρουμε»

Διαφώνησε στις αποδοκιμασίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

10 Σεπτεμβρίου 2021 10:05
Νίκος Καρανίκας: «Όταν ένας πρωθυπουργός πάει να τιμήσει νεκρό, το σεβόμαστε και δεν γιουχάρουμε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Καρανίκας εξέφρασε τη διαφωνία του στις αποδοκιμασίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την προσέλευσή του στην τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι “όταν ένας πρωθυπουργός πάει να τιμήσει κάποιον που έχει πεθάνει, το σεβόμαστε και δεν γιουχάρουμε. Αν θέλεις να αντιδράσεις το κάνεις σε άλλη στιγμή του γεγονότος, γιατί σέβεσαι το συμβάν του θανάτου και της απόδοσης τιμών”.

Οι λόγοι που διαφωνεί ο Νίκος Καρανίκας με τις αποδοκιμασίες στον πρωθυπουργό

Παρά τις αντιδράσεις των χρηστών στην ανάρτησή του, ο Νίκος Καρανίκας επέμεινε στις θέσεις του, επισημαίνοντας «δεν είπα ότι διαφωνώ με την πολιτική πράξη της διαμαρτυρίας, μετατρέποντας μια κηδεία σε πολιτική πράξη. Είπα ότι διαφωνώ με την γιούχα την στιγμή που πάει κάποιος ή κάποια να αποδώσει τιμές» και διευκρίνισε «το γράφω αυτό γιατί σέβομαι τον Μίκη και την ιστορία του»

Τέλος, σημείωσε ότι δεν περιμένει ότι η στάση του θα γινόταν αποδεκτή, «αν και θα έπρεπε για λόγους πολιτισμού».

Η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα

Καρανίκας πρωθυπουργός

Καρανίκας: Εχω κάνει σκληρά ναρκωτικά - Η αγάπη του για την Ελένη και την κάνναβη

Σε αποκαλύψεις για τη ζωή του, την περίοδο που ήταν σύμβουλος στρατηγικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τις δοκιμές του με κοκαΐνη και ηρωίνη αλλά και την ξαφνική γνωριμία με τον Άδωνι Γεωργιάδη προχώρησε ο Νίκος Καρανίκας.

Μιλώντας στον ALPHA και στην εκπομπή Tik Talk, με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Νίκος Καρανίκας αποκάλυψε ότι για την δουλειά του στο Μέγαρο Μαξίμου αμειβόταν με 1.200 ευρώ το μήνα σημειώνοντας ότι προηγουμένως, όταν εργαζόταν ως σερβιτόρος, έπαιρνε περισσότερα χρήματα.

Η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα εξήγησε ότι τον ανακάλυψε κατά τη διάρκεια «σκάουτινγκ για να βρούμε τα πολιτικά ταλέντα της Αριστεράς» και «τον ανθό της νεολαίας» στήνοντας τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι γερός άνθρωπος, τολμηρός, δεν φοβάται. Δεν φοβήθηκε να γίνουμε φίλοι όταν ήμουν αρνητής στράτευσης. Ο Τσίπρας είναι ηγέτης. Παίρνει το βάρος και τη συνείδηση της ευθύνης. Με πρότεινε σε μία πολύ σοβαρή θέση, ακούνε άλλους να λένε χυδαιότητες και δεν μασάει. Είναι σοφός άνθρωπος. Για μένα είναι ο πρόεδρος, ο φίλος, ο ηγέτης της Αριστεράς, δεν είμαστε με την ηγεμονία, εγώ προσωπικά. Όταν λέμε ηγέτης στην Αριστερά δυσκολεύονται. Ο Αλέξης είναι δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό.

Οι δοκιμές με τα ναρκωτικά

Ο Νίκος Καρανίκας μίλησε και για τις δοκιμές που έχει κάνει με ναρκωτικά λέγοντας αρχικά ότι «έχω κάνει κοκαΐνη, ηρωίνη εις γνώσιν μου».

«Ό,τι έκανα, το έκανα μέσα σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, πιο πολύ για μια εμπειρία που μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Δεν μου άρεσαν, δεν τα αγάπησα. Ήθελα να δω τι είναι αυτά που λένε. Η επιστήμη έλεγε άλλα και για την κόκα και για την ηρωίνη» συμπλήρωσε.

Όπως είπε «η κόκα, τσάμπα την βγάζουν. Εάν είσαι ενεργητικός, δραστήριος, κινητικός, δεν την χρειάζεσαι, δεν ξέρω γιατί την παίρνουν. Είπα στα παιδιά τότε πάρε βασιλικό πολτό είναι καλύτερος».

«Η ηρωίνη είναι άλλο πράγμα, αυτό που λέμε οπιούχο. Το δοκίμασα μια φορά, δεν μου άρεσε καθόλου» πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share