Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για τα πλαστά πιστοποιητικά σε όλη την Ελλάδα - Επεκτείνεται η έρευνα στα εμβολιαστικά κέντρα (Video)

Καταγγελίες και για εισαγόμενα πλαστά πιστοποιητικά από Βουλγαρία

8 Σεπτεμβρίου 2021 09:01
«Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για τα πλαστά πιστοποιητικά σε όλη την Ελλάδα - Επεκτείνεται η έρευνα στα εμβολιαστικά κέντρα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πολλές είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά που έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως είναι η Καρδίτσα, η Θεσσαλονίκη, το Μεσολόγγι και οι αρχές ερευνούν τους πάντες και τα πάντα.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να “πείσει” περισσότερο κόσμο να εμβολιαστεί έτσι ώστε να χτιστεί το τείχος της ανοσίας, μιας και η παραλλαγή Δέλτα φαίνεται να “απειλεί” την καθημερινότητα μας, υπάρχουν επιτήδειοι οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν σε κόσμο πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης και αυτόματα προκαλούν προβλήματα.

Ο Παλαμάς Καρδίτσα έκανε την αρχή!

Στον Παλαμά Καρδίτσας έχει αναλάβει δράση η Διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ μετά τον σάλο που ξέσπασε με τα πλαστά πιστοποιητικά που έκαναν την εμφάνιση τους, και ήδη η διοικητική υπάλληλος που απέκτησε τους κωδικούς για να έχει πρόσβαση στο σύστημα και να δηλώνει εικονικούς εμβολιασμούς, έχει παραδεχτεί πως έχει προβεί σε αυτές τις ενέργειες. Οι αρχές ερευνούν τα πάντα καθώς η υπάλληλος φέρεται να έχει συνεργό μια νοσηλεύτρια.

ΕΔΕ στο “Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης για πλαστά πιστοποιητικά

Σύμφωνα με το Thesstoday, το νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδος διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για υπαλλήλους που ίσως να εμπλέκονται στο σκάνδαλο του νοσοκομείου Παλαμά.

Στο στόχαστρο βρίσκεται γυναίκα εργαζόμενη στο γραφείο Κίνησης του “Γεννηματά”, η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι αδερφή με τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Το σκάνδαλο με τα πιστοποιητικά “μαϊμού” συνεχίζεται και στην Κοζάνη, ενώ όπως διαπιστώθηκε τρεις εργαζόμενοι εμπλέκονται στην όλη πλεκτάνη.

“Είναι εύκολο να βρουν τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, γιατί τα ιστορικά που κρατούν οι γιατροί είναι ανυπόγραφα“, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

“Μαϊμού” πιστοποιητικά νόσησης στο Μεσολόγγι

Μια νέα κομπίνα φαίνεται να αποκαλύπτεται και στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, στο νοσοκομείο τη περιοχής, υπάρχουν υποψίες για γιατρό που έδινε ψεύτικα πιστοποιητικά νόσησης σε ασθενείς, για να μην κάνουν το εμβόλιο.

Πρόκειται για γιατρό από τα εξωτερικά ιατρεία, ο οποίος φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή και το έδωσε σε συνάδελφο, ώστε να γλιτώσει τον εμβολιασμό, αλλά και την αναστολή σύμβασης εργασίας.

Στο νοσοκομείο έχει βρεθεί ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας προκείμενου να ελέγξει τα όσα καταγγέλλονται.

Έρευνα και στη Σαντορίνη

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε και υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά μοριακών ή rapid test στη Σαντορίνη. Ένα ορθογραφικό λάθος ήταν αυτό που οδήγησε γιατρό στο να διερευνήσει το περιστατικό, σύμφωνα με το STAR.

Ειδικότερα, ένας άνδρας κάλεσε στο νοσοκομείο Σαντορίνης ώστε να ζητήσει να αλλάξει ένα λάθος στο όνομά του, όταν η γιατρός δεν μπόρεσε να βρει καμία καταγραφή στο σύστημα για τεστ στο εν λόγω όνομα.

Ακόμη, παρατήρησε πως η δειγματοληψία είχε γίνει στις 20:30, ενώ στο νοσοκομείο γίνονταν τεστ μέχρι νωρίς το μεσημέρι, ενώ και το e-mail από το οποίο εστάλη το τεστ δεν ανήκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η γιατρός ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση και αυτή, με τη σειρά της, το υπουργείο Υγείας, που ζήτησε πλήρη διαλεύκανση. Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και είμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Εκτός από τα εγχώρια πιστοποιητικά, έχουν και πιστοποιητικά “μαϊμού” από… Βουλγαρία

Σύμφωνα με το OPEN, οι αρχές ερευνούν καταγγελίες που έχουν γίνει στη Βόρεια Ελλάδα που αφορούν σε πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία και προσπαθούν να ελέγξουν αν αυτά είναι τελικά πλαστά ή γνήσια.

Παράλληλα, το σαφάρι των ελέγχων συνεχίζεται προληπτικά στα εμβολιαστικά κέντρα και τα νούμερα των εμβολιασμών μπορούν να δείξουν αν έχουν υπάρξει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Οι αρχές ερευνούν τους πάντες και τα πάντα και σαρώνουν τις βάσεις δεδομένων έτσι ώστε να εντοπιστούν άμεσα τα ενδεχόμενα πλαστά πιστοποιητικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share