Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δωροδοκούν υγειονομικούς με 100 -200 ευρώ για πλαστά πιστοποιητικά! Ποιοι θα απολύονται;

Αποκαλύψεις φωτιά!

6 Σεπτεμβρίου 2021 11:24
Δωροδοκούν υγειονομικούς με 100 -200 ευρώ για πλαστά πιστοποιητικά! Ποιοι θα απολύονται;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη στιγμή που η υπόθεση με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, έχει προκαλέσει σάλο, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου αποκαλύπτει ότι ασκούνται πιέσεις σε υγειονομικούς και για την έκδοση ψευδών rapid test.

«Το έχω καταγγείλει εδώ και πάρα πολλές μέρες ότι υπάρχει πίεση σε γιατρούς που εργάζονται σε υγειονομικά κέντρα και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών, όπως επίσης υπάρχει πίεση για πλαστά θετικά rapid ή μοριακά τεστ ώστε ο ενδιαφερόμενος να λάβει βεβαίωση νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό για έξι μήνες», είπε μιλώντας στο Mega.

«Tα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα και αυτό αυτομάτως ενημερώνει και το gov.gr, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα στο gov,gr. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής και αυτό έχει καταγγελθεί από γιατρούς», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο κόστος για ένα ψευδές θετικό rapid ή μοριακό test, η κ. Μαστοράκου εξήγησε ότι από τις καταγγελίες που έχει υπόψιν της μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση.

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν αντιεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα», εξήγησε.

Απόλυση για όσους υπαλλήλους δίνουν παράνομα πιστοποιητικά! Στα 44 τα ύποπτα περιστατικά

Νέες πληροφορίες για την υπόθεση με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Καρδίτσα έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα μίλησε με τον διευθυντή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, και ζήτησε αφενός να διαταχθεί ΕΔΕ, αφετέρου να αποσταλεί ο φάκελος στην Εισαγγελία ώστε να ζητηθεί η δίωξη των ατόμων που πήγαν και ζήτησαν να μπουν στα πρακτικά ως εμβολιασμένοι, χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως το «σύστημα "Ελευθερία" είναι θωρακισμένο» και έκανε λόγο για λίγες παρόμοιες περιπτώσεις. Πρόσθεσε πως η υπόθεση στην Καρδίτσα είναι μια δυναμική διαδικασία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις ως ύποπτα περιστατικά. «Έχουμε δει ότι συνδέονται με τη συγκεκριμένη υπάλληλο», είπε, ενώ απαντώντας στο ερώτημα πώς θα διαπιστωθεί ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν εμβολιάστηκαν σημείωσε ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες στο σύστημα και γίνεται αναζήτηση.

Δίνοντας περαιτέρω στοιχεία, ο κ. Πλεύρης είπε ότι στο Κέντρο Υγείας Παλαμά έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί και έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες και με τις δύο δόσεις.

 Απόλυση για όσους υπαλλήλους δίνουν παράνομα πιστοποιητικά! Στα 44 τα ύποπτα περιστατικά Διαγραφή Η εγγραφή αποθηκεύτηκε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπουργός, η ιδιαιτερότητα του Κέντρου Υγείας Παλαμά έγκειται στο ότι ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε εμβόλια Pfizer. «Υπήρχε αυξημένη ζήτηση στο συγκεκριμένο κέντρο και έχουμε γύρω στις 5.000 αλλαγές Ταχυδρομικού Κώδικα προκειμένου να πάνε εκεί, που εξετάζονται, αλλά δεν μας ανησυχεί γιατί οι πολλοί εμβολιασμοί έχουν γίνει σε χρόνο που δεν υπήρχε καθόλου συζήτηση κυρώσεων οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας, άρα δεν είχε κανένας λόγο να θέλει να έχει ένα πιστοποιητικό», είπε και τόνισε ότι οι περισσότεροι εμβολιασμοί είναι μέχρι τον Μάιο.

Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι υπήρχε οικονομικό κίνητρο ο κ. Πλεύρης είπε ότι αυτό είναι θέμα της ΕΔΕ και του εισαγγελέα.

Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ότι εκτός από τις περιπτώσεις «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμών, στο υπουργείο Υγείας έχουν φτάσει και καταγγελίες και για «μαϊμού» δηλώσεις νόσησης. «Σεβόμαστε απόλυτα την επιθυμία κάποιου να μην εμβολιαστεί και τους 6.500 υγειονομικούς που θέσαμε σε αναστολή αυτές τις ημέρες και τους έχουμε δώσει τη δεύτερη ευκαιρία με την τροπολογία που ψηφίζεται αύριο να επιστρέψουν αν κάνουν το εμβόλιο. Ωστόσο, δεν σεβόμαστε και εξετάζουμε άτομα που ψευδώς έχουν δηλώσει ότι έχουν νοσήσει προκειμένου να παίρνουν το εξάμηνο και να βρίσκονται στο σύστημα Υγείας. Υπάρχουν δηλαδή καταγγελίες για μαϊμού δηλώσεις νόσησης. Θέλω να πω ότι για αυτές τις περιπτώσεις, κινούνται όλες οι διαδικασίες για να απολυθούν», ξεκαθάρισε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι σε περιπτώσεις «μαϊμού» δηλώσεων που είναι πάνω από 3-4 γνωστών και μπορεί να υπάρχει και υπόνοια οικονομικού οφέλους, βρίσκεται υπό επεξεργασία ειδική διάταξη, η οποία θα προβλέπει διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα.

«Οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο που θέλουμε να βάλουμε για περιπτώσεις είτε ψευδούς δήλωσης είτε υπαλλήλων που θα εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά, κατά περίπτωση, θα είναι τέτοιας φύσεως που θα είναι αποτρεπτικά. Άρα, μιλάμε και για ποινικές κυρώσεις και για πειθαρχικές κυρώσεις και για απόλυση και πρόστιμο δυσβάσταχτο. Δε θα επιτρέψουμε κανένας να εξαπατήσει το σύστημα και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», κατέληξε.

Όσον αφορά την τρίτη δόση, ο υπουργός τόνισε πως περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει αυτές τις ημέρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share