Μίκης Θεοδωράκης: Προτομή και το όνομα του σε οδό αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων

Τη δημιουργία προτομής του Μίκη Θεοδωράκη που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, όπως και την απόδοση του ονόματός του σε οδό της πρωτεύουσας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη.
Με βάση την πρόταση, θα προκηρυχθεί καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την δημιουργία προτομής του που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, δωρεάν τιμής ένεκεν στις εγκαταστάσεις του Α΄κοιμητηρίου μέχρι και να γίνει η ταφή του σύμφωνα με τις τελευταίες του επιθυμίες.
Τέλος αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος να παρευρεθούν, ως οφείλουν, στην κηδεία του.
Κατά την εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μεταξύ άλλων, είπε: «Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις κύριε πρόεδρε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει ότι “σαν φύγω η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο”. Ήταν η Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του. Αυτός ήταν ο Μίκης της Αθήνας, ο Μίκης της Ελλάδας, ο παγκόσμιος Μ. Θεοδωράκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο στον σπουδαίο Ελληνα τη μετονομασία οδού σε «Μίκη Θεοδωράκη» και την τοποθέτηση της προτομής του σε κεντρικό σημείο της πόλης, για να σηματοδοτήσει το πέρασμά του στην αθανασία».
Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων θα γίνει η ταφή του
Στον Γαλατά Χανίων ο θα πραγματοποιηθεί ο ενταφιασμός του Μίκη Θεοδωράκη καθώς βρέθηκε λύση ενδοοικογενειακά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr υπήρξε συναίνεση εντός της οικογένειας του συνθέτη κι έτσι ασχέτως του τι θα αποφασίσει το Πρωτοδικείο το οποίο το πρωί της Δευτέρας θα συζητήσει τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία του, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ενταφιαστεί όπως ο ίδιος επιθυμούσε στην γενέτειρα του πατέρα του στον Γαλατά Χανίων, πλάι στον αδελφό του Γιάννη.
Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να φτάσει σύσσωμη στα Χανιά, καθώς από το πρωί της Δευτέρας έως το μεσημέρι της Τετάρτης η σορός του αείμνηστου συνθέτη θα βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα, με 20μελή αποστολή.
Στον Γαλατά Χανίων θα βρεθεί και η κόρη του Μαργαρίτα καθώς πλέον μετά την εξεύρεση λύσης στην οικογένεια επικρατεί κλίμα ομόνοιας.






0 ΣΧΟΛΙΑ