Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μίκης Θεοδωράκης: «Πάτησε» πόδι ο γιος του - Ασφαλιστικά μέτρα για την ταφή του

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

5 Σεπτεμβρίου 2021 10:48
Μίκης Θεοδωράκης: «Πάτησε» πόδι ο γιος του - Ασφαλιστικά μέτρα για την ταφή του
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μείζον ζήτημα έχει τεθεί για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, και δη μετά την άρνηση της κόρης του να γίνει ο ενταφιασμός του στην Κρήτη, με τα ασφαλιστικά μέτρα να κατατίθενται αύριο (6/9) στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο γιος του, Γιώργος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του πριν από λίγο, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία.

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» αναφέρει με νόημα.

Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

«Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.

Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ.

Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.

Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες. Γι'αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.

Γιώργος Θεοδωράκης».

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Μία ημέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί, δηλαδή τη Δευτέρα, θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ όπως όλα δείχνουν η ταφή του θα γίνει στον Γαλατά Χανίων, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

Από τις 10 το πρωί της Δευτέρας η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών ως τις 7 το απόγευμα). Το ίδιο και την Τρίτη ενώ την Τετάρτη θα εκτίθεται από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Η αναβολή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το Κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share