Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ανακούφιση: Ο λόγος που μέσα στο Σεπτέμβριο τα κρούσματα θα αρχίσουν να πέφτουν

Η πιθανότητα για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

5 Σεπτεμβρίου 2021 09:46
Ανακούφιση: Ο λόγος που μέσα στο Σεπτέμβριο τα κρούσματα θα αρχίσουν να πέφτουν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια θετική είδηση ήρθε για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας από τον Νίκο Τζανάκη, με τον καθηγητή πνευμονολογίας να εμφανίζεται αισιόδοξος για πτώση των κρουσμάτων μέσα στο Σεπτέμβριο.

«Βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουμε φτάσει στην κορυφή και αυτή τη στιγμή επιπεδώνουμε. Βλέπουμε μία σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, έτσι ώστε να είμαστε μέχρι το τέλος του μήνα μεταξύ 2.500 και 2.000 κρουσμάτων ως κινητό μέσο όρο. Είναι ένας ενθαρρυντικός μήνας με αργή αποκλιμάκωση τις επόμενες τρεις εβδομάδες», είπε ο ίδιος στο Open, με το σύστημα υγείας να δοκιμάζεται ξανά.

Όσον αφορά το αν αυτή η καθοδική πορεία θα έχει και συνέχεια, ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι: «Βλέπουμε μία μικρή αποκλιμάκωση αρχές του μήνα και μετά ξανά μία αύξηση. Αυτό δείχνει την κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου. Τώρα πια εισπράττουμε τη μείωση της κινητικότητας του τουρισμού και των απροφύλακτων κοινωνικών επαφών που συνεπάγεται όλη αυτή η κινητικότητα των διακοπών.

Έχω την αίσθηση ότι πάμε σε ένα Σεπτέμβρη ο οποίος είναι καλός. Θα ήτανε πάρα πολύ καλό να συνεχίσουμε στον ρυθμό αυτό τους εμβολιασμούς και να τούς αυξήσουμε, να κρατάμε την κινητικότητά μας και τις κοινωνικές μας επαφές με οργανωμένο τρόπο, με υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα μέτρα προσωπικής ευθύνης, έτσι ώστε και ο Οκτώβριος να κυλήσει ομαλά και στο Νοέμβρη το όποιο πανδημικό κύμα εντοπιστεί να είναι μικρής διάρκειας, μικρής έκτασης και χωρίς επιπτώσεις».

Τι θα ισχύσει με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε άλλους κλάδους

Στο «τραπέζι» βρίσκεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλους κλάδους. «Για την υποχρεωτικότητα στα νοσοκομεία, ενώ υπήρχε φόβος ότι θα καταρρεύσουν, το μέτρο φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά. Έχουμε μεγάλη αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων. Τα κενά αντιμετωπίστηκαν.

Από εκεί και πέρα όλα είναι στο τραπέζι και έχουν συζητηθεί. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να ανακοινώσουμε αν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα. Σίγουρα στη συζήτηση μπαίνουν τα επαγγέλματα που είτε έχουν μεγάλο συνωστισμό, είτε είναι κρίσιμες δομές του κράτους», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

«Το αν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους είναι αρκετοί, θα το δούμε προς το τέλος του μήνα. Τα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στις 13 Σεπτεμβρίου. Κάθε μέτρο αξιολογείται και ανάλογα με το αποτέλεσμα που φέρνει προσαρμοζόμαστε», σημείωσε ο ίδιος σχετικά με τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share