Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 2.286 κρούσματα, 381 διασωληνωμένοι και 30 θάνατοι

Η επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ

4 Σεπτεμβρίου 2021 17:38
Κορωνοϊός: 2.286 κρούσματα, 381 διασωληνωμένοι και 30 θάνατοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο, 2.286 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Παράλληλα, στην ανακοίνωση του αναφέρεται πως έχουν καταλήξει 30 άνθρωποι την τελευταία ημέρα από τον κορωνοϊό, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 381 ασθενείς. Νέα δήλωση «βόμβα» από τον Εξαδάκτυλο: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του lockdown».

ενδεχόμενο lockdown

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.286, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 598.667 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 161 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.614 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.843 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (60.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 343 (90.03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 38 (9.97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.998 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 201 (ημερήσια μεταβολή -18.29%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 240 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Γιάννης Οικονόμου: «Μη αποδεκτοί οι λόγοι όσων αρνούνται να εμβολιαστούν»

Ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι αύριο (23/8) θα ανακοινωθούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος των αρνητών του κορωνοϊού. Αύριο, Τρίτη 23/8, θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID 19. Αυτά αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως όσους έχουν επιλέξει να μη κάνουν το εμβόλιο.

Αυτό φάνηκε και από την τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να είναι όμηρος των αρνητών.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Οικονόμου

«Τα δεδομένα από όλο τον πλανήτη δείχνουν ότι η πανδημία επιμένει και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για αρκετό καιρό ακόμα. Έχουμε μια έξαρση της πανδημίας που αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Αυτό δείχνει ότι η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στην βούληση όσων αρνούνται να εμβολιαστούν. Όταν άρχισε να μας απασχολεί ο Covid, πριν από περίπου 19 μήνες, η ανθρωπότητα αιφνιδιάστηκε.

Υπενθυμίζω ότι η ελληνική Κυβέρνηση αντέδρασε αστραπιαία, βάσει λεπτομερούς σχεδίου. Εφαρμόστηκαν ακαριαία υγειονομικά μέτρα και περιορισμοί που στόχευαν σε δύο άξονες: Στην προστασία του πληθυσμού και την αγορά πολύτιμου χρόνου έως ότου η επιστήμη να μας παράσχει λύσεις.

Διεθνώς αναγνωρίστηκε ότι η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες που κατόρθωσε να αναχαιτίσει την επιθετική διάδοση του κορονοϊού για σημαντικό διάστημα μέσα στο 2020, ενώ παράλληλα στο Ε.Σ.Υ. έγιναν κοσμογονικές αλλαγές που συνέβαλαν καθοριστικά στην προστασία από τις συνέπειες της πανδημίας. Με λίγα λόγια, κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, προστατεύσαμε, όσο ήταν δυνατόν, τις ανθρώπινες ζωές και πήραμε μέτρα στήριξης της κοινωνίας: Οικονομικά, εκπαιδευτικά, εργασιακά.

Στα τέλη του 2020 η επιστημονική κοινότητα μας προσέφερε τα εμβόλια, τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Τάχιστα οργανώσαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εμβολιασμών και λίγους μήνες αργότερα βρισκόμαστε στη θέση να μπορούμε να εμβολιάσουμε όποιον θέλει, με όποιο εμβόλιο θέλει και εν πολλοίς όπου θέλει. Να σημειώσω ότι για πολλές χώρες του πλανήτη αυτό εξακολουθεί να αποτελεί ουτοπία.

Με δεδομένη την δυνατότητα ασφαλούς, γρήγορου και αποτελεσματικού εμβολιασμού, με δεδομένη την ουσιαστική αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ., είμαστε έτοιμοι να περάσουμε με τολμηρότερο και ασφαλέστερο βηματισμό στην προσπάθεια περαιτέρω αποκατάστασης της ζωής. Με δεδομένα όσα προηγήθηκαν κατανοούμε πλήρως ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δόθηκε πολύτιμος χρόνος και πληθώρα μέσων σε όλους και όλες, ώστε να μπορέσουν από τον Σεπτέμβριο, όσοι και όσες βρίσκονται εντός της επικράτειας να εργαστούν, να σπουδάσουν, να κοινωνικοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν, να μετακινηθούν.

Δυστυχώς, μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, καθώς αρνείται τον εμβολιασμό. Οι λόγοι είναι γνωστοί, αλλά πια μη αποδεκτοί από την επιστημονική κοινότητα, από την πλειοψηφία των πολιτών, από την Κυβέρνηση.

Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων. Προχωράμε στην εξαγγελία -αύριο το απόγευμα- και στην εφαρμογή μέτρων και ρυθμίσεων, που θα διασφαλίζουν την πλήρη, κατά το δυνατόν, λειτουργία της δημόσιας σφαίρας σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους, όπου θα παρατηρούνται συναθροίσεις.

Ανυποχώρητα και δίχως συμβιβασμούς δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε άμεσα ούτε έμμεσα να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, να εξασφαλίσει τα προς το ζην, τον νέο και τη νέα που θέλουν να μορφωθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάσουν, τον ασθενή που δεν πάσχει από Covid και θέλει το Ε.Σ.Υ. να διαθέτει ικανούς πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματός του.

Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην πληρότητα της ζωής. Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια, θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share