Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Οργή με το σκάνδαλο των «μαϊμού» εμβολιασμών: Αντίδραση της κυβέρνησης με ειδικό νόμο

Άμεση δράση από τον Θάνο Πλεύρη μετά το σάλο

5 Σεπτεμβρίου 2021 08:15
Οργή με το σκάνδαλο των «μαϊμού» εμβολιασμών: Αντίδραση της κυβέρνησης με ειδικό νόμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκάνδαλο της Καρδίτσας με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς δεν έχουν απλώς φέρει σε έξαλλη κατάσταση τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αλλά προκαλεί και εξελίξεις, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει για αυτό το θέμα ειδικό νόμο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά δήλωσε ότι «έρχεται ειδικός νόμος για τους μαϊμού εμβολιασμούς».

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο, η οποία βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, χωρίς φυσικά αυτό να έχει συμβεί.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι, μόνο τον Αύγουστο, 47 πολίτες πήραν πλαστές βεβαιώσεις ότι είχαν εμβολιαστεί, χωρίς να έχουν βρεθεί καν στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.

Τα εικονικά χαρτιά εμβολισμού δεν έφεραν τη σφραγίδα γιατρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και, όταν ήταν στη βάρδιά της, έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Η υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 40.000 εμβολιασμοί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πλεύρης διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αλλά και ενημέρωση του εισαγγελέα.

Τι συνέβη στην Καρδίτσα

Οι αποκαλύψεις άλλωστε ήταν εξοργιστικές. Άνθρωποι που δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εμφανίζονταν ως εμβολιασμένοι. Εμβόλια έκαναν φτερά…

Πρωταγωνίστρια είναι μία διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας που κατηγορείται ότι έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και τσέκαρε ότι έκαναν εμβόλιο για τον κορονοϊό, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», αναφέρουν ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών. Η υπόθεση όμως αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν έγγραφα που έπρεπε να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφονται από γιατρό. Αυτά τα έγγραφα δεν είχαν υπογραφή και σφραγίδα γιατρού.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Πλεύρης είπε ότι «επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share