Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Τουρίστες χόρεψαν Ζορμπά στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Στιγμές συγκίνησης στον Λευκό Πύργο

3 Σεπτεμβρίου 2021 15:27
Θεσσαλονίκη: Τουρίστες χόρεψαν Ζορμπά στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φόρο τιμής στο προσωπικότητα και στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί, απέτισαν τουρίστες κάτω από τον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη. Οι τουρίστες μόλις αποβιβάστηκαν από το καράβι που σαλπάρει στα νερά του Θερμαϊκού με αφετηρία τον Λευκό Πύργο, αντίκρισαν ομάδα ζεϊμπέκικου να χορεύει και να τιμά τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και ακολούθησαν.

Μετά από συνεννόηση των δασκάλων της ομάδας, οι τουρίστες συνέρρευσαν και έκαναν κύκλο μπροστά από τον Λευκό Πύργο, χορεύοντας τον θρυλικό Ζορμπά με τη βοήθεια των ανθρώπων της ακαδημίας ζεϊμπέκικο Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά τον χορό οι τουρίστες και οι χορευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη

Εσπευσμένα στο Πανεπιστημικό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης χρειάστηκε να διακομισθεί πριν από λίγο η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη η οποία βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη από νωρίς σήμερα το πρωί ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης όπου μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Ενώ, σε δηλώσεις της εχθές «τσακίζει» κόκαλα για τις τελευταίες στιγμές του πατέρα της.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το βράδυ στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση – συναυλία με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές Πέγκυ Ζήνα και Παναγιώτη Πετράκη.

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη

Η συγκεκριμένη εκδήλωση η οποία ήταν προγραμματισμένη συνέπεσε με τον χαμό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και ίσως είναι από τις ελάχιστες εκδηλώσεις που δεν αναβλήθηκαν λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Μίκης Θεοδωράκης: 15 ώρες πριν! Το βίντεο της κόρης του, Μαργαρίτας πριν φύγει από τη ζωή

15 ώρες πριν το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη η κόρη του Μαραγαρίτα προχώρησε σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο facebook. Παράλληλα, ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών.

Συγκεκριμένα δημοσίευσε το έργο «Ο χρόνος παραμορφώθηκε» σε μουσική του ίδιου του καλλιτέχνη γράφοντας: «για τον μπαμπά μας».

Εθνική ανατριχίλα: Η στιγμή που μεταφέρεται η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έξω από το σπίτι του

Εθνικό είναι το πένθος από το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, με την ίδια την κυβέρνηση να το επικυρώνει με τον τρόπο της και τον κόσμο να «ξεσπά» σε χειροκροτήματα.

Πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς, γείτονες, καλλιτέχνες μετέβησαν στην κατοικία του κορυφαίου δημιουργού, στη συμβολή των οδών Επιφανούς και Γαριβάλδι στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να τον αποχαιρετίσουν.

Πολλοί κρατούσαν λευκά και κόκκινα λουλούδια για να πουν το δικό τους “αντίο” στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 96 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον Ελληνισμό.

Μέχρι στιγμής στο σπίτι του μεγάλου δημιουργού έχουν βρεθεί ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα Νταλάρα, ο Γιώργος Λιάνης καθώς και ο Βασίλης Λέκκας.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε για την τελευταία του κατοικία. Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ μεταφερόταν το φέρετρο και φώναζαν «αθάνατος».

Τη στιγμή που απομακρυνόταν η νεκροφόρα, η Μαρίζα Κωχ αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη ρίχνοντας κλαδιά βασιλικού.

Τη σορό συνόδευαν συγγενείς και φίλοι. Η Μυρτώ, το αγαπημένο σκυλάκι του Μίκη Θεοδωράκη, δεν έχει φύγει λεπτό από το κατώφλι του σπιτιού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share