Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ανατροπή στον υποχρεωτικό εμβολιασμό! Ποιοι παίρνουν παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Χιλιάδες υγειονομικοί σε αναστολή από σήμερα

1 Σεπτεμβρίου 2021 09:03
Ανατροπή στον υποχρεωτικό εμβολιασμό! Ποιοι παίρνουν παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών: Μια απρόσμενη εξέλιξη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών αφού, όπως μετέδωσε το MEGA το πρωί της Τετάρτης, αποφασίστηκε ότι οι υγειονομικοί που εργάζονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία θα μπορούν να εμβολιαστούν μεχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, χωρίς να κινδυνεύουν μέχρι τότε να τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, «δίνεται παράταση 15 ημερών στους υγειονομικούς που εργάζονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, και ως εκ τούτου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτά δε βγαίνουν από σήμερα σε αναστολή, όπως οι συνάδελφοί τους». Οι εργαζόμενοι στις ψυχιατρικές κλινικές, λοιπόν, έχουν περιθώριο να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους μέχρι τις 15/09.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά»

Σε αναστολή θα βγαίνουν από αύριο οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά».

«Η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που το σύνολο του πληθυσμού που εμβολιάστηκε. Αν και εμείς είχαμε ακολουθήσει το παράδειγμά της πιθανώς να μη φτάναμε εδώ. Όπως είναι τα πράγματα, δεν υπήρχε άλλη λύση. Σέβομαι το φόβο, αλλά εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα αν δεν εμβολιαστούν όλοι δε θα σταματήσει η πανδημία. Υγειονομικός που δεν εμβολιάζεται, κατά τη γνώμη μου, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πρέπει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Δεν αμφισβητούμε τις υπηρεσίες που πρόσφεραν μέχρι τώρα και τους ευχαριστούμε» είπε στο Mega.

 Γεωργιάδης ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Όταν μπήκα να χειρουργηθώ στο ΚΑΤ και έμπαιναν οι νοσηλευτές σκεφτόμουν αν ήταν ανεμβολίαστοι. Για ποιο λόγο να με βάλει σε κίνδυνο κάποιος άλλος άνθρωπος; Ο υγειονομικός πρέπει να σκεφτεί και τον ασθενή του. Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Κάθε μέρα πεθαίνουν 30-40 συμπολίτες μας, γιατί είναι ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «προφανώς στη ζωή μας έχουμε και υποχρεώσεις».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share