Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μεσσηνία: Ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό ξεβράστηκε στην Ελαία

Περίεργο περιστατικό

31 Αυγούστου 2021 09:51
Μεσσηνία: Ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό ξεβράστηκε στην Ελαία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεσσηνία: Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Ελαίας και ειδικότερα στην εκβολή της Νέδας όπου ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ξεβράστηκε στην ακτή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα όργανα του σκάφους λειτουργούσαν, ενώ φαίνεται ότι σε αυτό μέχρι πρόσφατα υπήρχαν επιβαίνοντες.

Να σημειωθεί ότι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις Λιμενικές Αρχές όπου έχουν φτάσει στο σημείο ώστε να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί.

 Ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό ελαία

Φωτιά σε ιστιοφόρο ανοιχτά της Αίγινας

Φωτιά ξέσπασε σε ιστιοφόρο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Αίγινας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οκτώ επιβαίνοντες του ιστιοφόρου είναι καλά στην υγεία τους και παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Αναφορικά με το ιστιοφόρο, ρυμουλκείται από άλλο ιδιωτικό σκάφος, προς το λιμάνι της Αίγινας.

ιστιοφόρο ανοιχτά της Αίγινας φωτιά

Ανατριχίλα! Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δραματική διάσωση του ιστιοφόρου στον Σαρωνικό!

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο από τη δραματική διάσωση του ιστιοφόρου στο Σαρωνικό, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας!

Σώοι και καλά στην υγεία τους περισυνελέγησαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες ιστιοφόρου σκάφους, που το πρωί λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης ιστίων, παρέμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας του Αγ. Γεωργίου στον Σαρωνικό, όπου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τρεις από τους επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και μεταφέρονται στο Κοτρώνι Μαραθώνα, ενώ ο τέταρτος από δεξαμενόπλοιο που έχει προορισμό την Ελευσίνα. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση του ιστιοφόρου σκάφους από ρυμουλκό που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ. Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες που έδωσε το Λιμενικό Σώμα στην δημοσιότητα από την επιχείρηση της διάσωσης.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Ραφήνας για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης και απώλειας ιστίων του Ι/Φ σκάφους “ΕΒΕΛΙΝΑ”, με τέσσερις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή στενού Μακρονήσου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην ως άνω περιοχή μετέβησαν το Τ/Χ “SALVOR I” Ν.Λ. 967 και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους όμως δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του “ΕΒΕΛΙΝΑ” λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι βορειοανατολικοί εντάσεως 9BF) και ο κυβερνήτης του Ι/Φ αιτήθηκε την εγκατάλειψή του.

undefined

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία. Οι τρεις εκ των επιβαινόντων παρελήφθησαν από το ελικόπτερο Π.Ν. και μεταφέρθηκαν στη ναυτική βάση Κοτρωνίου Μαραθώνα, ενώ ο τέταρτος παρελήφθη από το Δ/Ξ “ΕΝΕΡΓΕΙΑ” σημαίας Κύπρου και μεταφέρεται στον λιμένα Ελευσίνας.

Το ανωτέρω Ι/Φ, το οποίο εκτελούσε πλου από τον Ισθμό της Κορίνθου με προορισμό το Λαύριο, παραμένει ακυβέρνητο στην περιοχή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share