Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ακυβέρνητο σκάφος με 4 επιβαίνοντες στον Σαρωνικό!

Συναγερμός! Πνέουν 9 μποφόρ

30 Δεκεμβρίου 2019 07:42
Ακυβέρνητο σκάφος με 4 επιβαίνοντες στον Σαρωνικό!

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης με τρία παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού!

Ακυβέρνητο – λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης ιστίων- πλέει ιστιοφόρο σκάφος με 4 Έλληνες επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου στον Σαρωνικό. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι τέσσερις επιβαίνοντες έχουν αιτηθεί την εγκατάλειψη του ιστιοφόρου, ενώ δίπλα στο σκάφος βρίσκεται ρυμουλκό. Στο σημείο σπεύδουν τρία παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Συναγερμός! 12 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά σε Οινούσσες, Παναγιά και Ρω!

Μαζικές υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη F-16 σε Οινούσσες, Παναγιά και Ρω! Η Τουρκία δεν σταματάει τις προκλήσεις!

Με τρόπο μαζικό και συντεταγμένα, τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά με τρόπο πoυ δεν έχει ξαναγίνει. Μέσα σε 24 λεπτά, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέταξαν 12 φορές πάνω από τις Οινούσσες, τη νήσο Παναγιά και την Ρω.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν έχουν τέλος, αφού λίγο καιρό πριν είχαν πετάξει μαχητικά αεροσκάφη πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους!

Αιγαίο: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Έλληνα ψαρά!

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι παραβιάζονται τα χωρικά της ύδατα από ελληνικά αλιευτικά, και πέφτουν στην «μάχη της τσιπούρας» στο ανατολικό Αιγαίο. Το πρωί της Κυριακής (15/12), σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από Καλύμνιο ψαρά να απομακρυνθεί από ελληνικά χωρικά ύδατα!

Βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στα ύδατα, αλλά είχε σημάνει συναγερμός στο Αιγαίο με ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 να πετάει πριν από λίγο πάνω από τη Ρω, ενώ είχε γίνει γνωστό, ομάδα Τούρκων στρατιωτών στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο κρέμασαν τουρκική σημαία! Οι προκλήσει συνεχίζονται...

Από την κρίση των Ιμίων το Ιανουάριο του 1996 και μετά, ξεκίνησε και η κρίση ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες.

Παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα, τα τουρκικά αλιευτικά ψαρεύουν «κορονάτες μαύρες τσιπούρες» – που μαζεύονται στα Ίμια Δεκέμβρη και Ιανουάριο για να γεννήσουν-σε μικρή απόσταση από τα ελληνικά νησιά, με αποτέλεσμα να εγείρεται θέμα «γκρίζων ζωνών», αλλά και με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για τους Έλληνες ψαράδες, σε ένα φαινόμενο που έχει ονομαστεί πια «η μάχη της τσιπούρας στο Αιγαίο».

Μαζί με τους Τούρκους ψαράδες βγαίνει ανοιχτά και το τουρκικό Λιμενικό, το οποίο περιφρουρεί τα τουρκικά καΐκια και απαγορεύει στους Έλληνες ψαράδες να πλησιάσουν.

Η τουρκική προκλητικότητα, όμως, δεν σταματάει εδώ. Τουρκικά αλιευτικά σκάφη πλέουν ανάμεσα στα καΐκια της Καλύμνου, της Κω και της Λέρου και κόβουν τα παραγάδια που έχουν ρίξει οι Έλληνες ψαράδες.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ντόπιους ψαράδες, η ταχύτητα που αναπτύσσουν είναι πολλές φορές τόσο μεγάλη που τα θαλάσσια ρεύματα αναποδογυρίζουν με τα απόνερα τους τα ελληνικά σκάφη, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η ζωή των ψαράδων.

Στην περιοχή βρίσκονται, πάντα, πλωτά του ελληνικού Λιμενικού, που κάνουν ό,τι μπορεί για να προστατεύσουν τους Έλληνες ψαράδες.

Το πρωί της Κυριακής (15/12), φουσκωτό της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από Καλύμνιο ψαρά να απομακρυνθεί από ελληνικά χωρικά ύδατα, με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά. Η αλήθεια βέβαια είναι πως το ελληνικό αλιευτικό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καλολίμνου.

Στη συνέχεια το φουσκωτό απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές. Ο αλιέας κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Αξιωματικοί του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. σημείωναν πάντως πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί παραβίαση των θαλασσίων συνόρων από Τούρκους ψαράδες -όπως συνέβαινε άλλες χρονιές κοντά στο Φαρμακονήσι ή το Αγαθονήσι- και ότι επικρατεί ηρεμία.

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους!

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο πέλαγος από μαχητικά αεροσκάφη της γείτονας χώρας.

Συγκρούστηκαν μαχητικά αεροσκάφη!

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δύο τουρκικά F-4, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 10.000 πόδια, στις 10:34 το πρωί. Την ίδια ώρα δύο τουρκικά F- 16 που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξαν πάλι πάνω από τα δύο νησιά στα 16.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υπέρπτηση μαχητικών F-16 πάνω από το Καστελόριζο!

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα στις 10:52 το πρωί, δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο στα 28.000 πόδια.

Καστελόριζο: Νέα προκλητική ενέργεια από τους Τούρκους

Να σημειωθεί πως χθες οκτώ αεροσκάφη F-16, δύο C-235 και δύο ελικόπτερα, προχώρησαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 17 παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Σημειώθηκαν πέντε εικονικές αερομαχίες, ενώ τέσσερα μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Μικρούλα χορεύει ζεϊμπέκικο στο Καστελόριζο και δείχνει τι θα πει ελληνική ψυχή!

Τέσσερις εκ των παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Έτσι, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στις 15:05, στη Μεγίστη, στις 15:39 δύο τουρκικά F-16 έκαναν νέα υπέρπτηση πάνω από το νησί στα 29.000 πόδια. Στις 16:19 και στις 16:39 προχώρησαν σε ακόμη δύο υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Ρω στα 29.000 και 30.000 πόδια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share