Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά»

Σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας

31 Αυγούστου 2021 09:41
Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε αναστολή θα βγαίνουν από αύριο οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά».

«Η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που το σύνολο του πληθυσμού που εμβολιάστηκε. Αν και εμείς είχαμε ακολουθήσει το παράδειγμά της πιθανώς να μη φτάναμε εδώ. Όπως είναι τα πράγματα, δεν υπήρχε άλλη λύση. Σέβομαι το φόβο, αλλά εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα αν δεν εμβολιαστούν όλοι δε θα σταματήσει η πανδημία. Υγειονομικός που δεν εμβολιάζεται, κατά τη γνώμη μου, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πρέπει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Δεν αμφισβητούμε τις υπηρεσίες που πρόσφεραν μέχρι τώρα και τους ευχαριστούμε» είπε στο Mega.

 Γεωργιάδης ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Όταν μπήκα να χειρουργηθώ στο ΚΑΤ και έμπαιναν οι νοσηλευτές σκεφτόμουν αν ήταν ανεμβολίαστοι. Για ποιο λόγο να με βάλει σε κίνδυνο κάποιος άλλος άνθρωπος; Ο υγειονομικός πρέπει να σκεφτεί και τον ασθενή του. Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Κάθε μέρα πεθαίνουν 30-40 συμπολίτες μας, γιατί είναι ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «προφανώς στη ζωή μας έχουμε και υποχρεώσεις».

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει κανέναν περιθώριο για νέο lockdown

Ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέο lockdown, ενώ αν χρειαστεί θα γίνει και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

«Αν μπούμε στο χειμώνα με μεγάλη ένταση στην πανδημία θα έχουμε και οικονομικά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλά, ο τουρισμός έκανε μια πάρα πολύ καλή σεζόν, η ανάπτυξη της χώρας πάει πολύ καλά, δεν είναι κρίμα αυτό που έχουμε πετύχει να το τινάξουμε στον αέρα επειδή κάποιοι δε θέλουν να εμβολιαστούν; Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ξανακλείσουμε, και αν χρειαστεί να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα για να μην ξανακλείσουμε θα πρέπει να γίνει. Ο κάθε κλάδος που έρχεται σε επαφή με το κοινό προηγείται σε σειρά», είπε χαρακτηριστικά.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά»

Ξεκάθαρο στίγμα για τις προθέσεις σε σχέση με το φθινόπωρο και τα μέτρα που θα ισχύσουν για την πρόληψη περαιτέρω επέλασης του κορωνοϊού έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Δίνοντας έναν δραματικό τόνο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο «δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά». Τόνισε ότι δεν συζητείται καν η είσοδος τον χειμώνα για τους ανεμβολίαστους πολίτες σε χώρους διασκέδασης εστίασης και ψυχαγωγίας.

Άδωνις Γεωργιάδης ανεμβολίαστοι

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν υπηρεσίες και καταστήματα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει lockdown, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους πολίτες».

Προανήγγειλε έναν δύσκολο χειμώνα καθώς μία «όχι ασήμαντη μειοψηφία» έχει αποφασίσει «να τινάξει το σύστημα υγείας της χωράς μας στον αέρα».

Σημείωσε πάντως ότι «η οικονομία αντέχει, η κυβέρνηση έχει το θέμα της οικονομίας υπό έλεγχο».

Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για τιμωρία των ανεμβολίαστων, αλλά είναι θέμα διαχείρισης του κινδύνου.

Ανεμβολίαστοι: Θα πληρώνουν μόνοι τους τα rapid test - Νέα τιμή

Νέα μέτρα που θα βάζουν στο περιθώριο τους ανεμβολίαστους ανακοινώνονται το απόγευμα της Τρίτης. Όλα δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν μόνοι τους τα rapid, για τα οποία ετοιμάζεται νέα τιμή.

Νέα μέτρα ανακοινώνει το απόγευμα της Τρίτης η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα πληρώνουν από το μισθό τους τα rapid test για να πάνε στη δουλειά τους.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αύριο ανακοινώνει νέα μέτρα και βάζει τέλος στην διασκέδαση των ανεμβολίαστων, καθώς θα τρώνε πόρτα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Παράλληλα, κόβονται τα δωρεάν self test σε εργαζόμενους καθώς, πλέον οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να μην εμβολιάζονται θα πληρώνουν από την τσέπη τους εργαστηριακό τεστ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share