Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μυτιλήνη: Ο μοναδικός ογκολόγος του νοσοκομείου δεν έχει κάνει το εμβόλιο

Αγωνία για τους καρκινοπαθείς

31 Αυγούστου 2021 08:40
Μυτιλήνη: Ο μοναδικός ογκολόγος του νοσοκομείου δεν έχει κάνει το εμβόλιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού ανέρχεται σε 770 άτομα, εκ των οποίων οι 45 είναι ανεμβολίαστοι. Ένας εξ αυτών είναι ο ογκολόγος του νοσοκομείου, ο μοναδικός στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και αμφιβολία στους καρκινοπαθείς, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega.

Σε περίπτωση που ο γιατρός δεν δεχτεί να εμβολιαστεί έχει εκταμιευτεί το ανάλογο κονδύλι για να έρθει ο επόμενος ογκολόγος στο νησί. Θα υπάρξουν μάλιστα και εξτρά κίνητρα για την εν λόγω θέση.

Μυτιλήνη ογκολόγος εμβόλιο

Από αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου θα βγαίνουν σε αναστολή γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για αναγκαστικές μετατάξεις στο δημόσιο, με όχημα την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Στο υπουργείο Υγείας έχουν καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο για την αναπλήρωση των κενών από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που θα μείνουν εκτός. Μεταξύ των μέτρων που έχουν αποφασιστεί είναι τόσο οι μετακινήσεις προσωπικού εντός νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας αρχικά αλλά κι εντός Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) αλλά και η σύμπτυξη κλινικών και τμημάτων. Με τους νοσηλευόμενους με Covid – 19 πλέον να ξεπερνούν τις 2.500 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, η εφαρμογή του σχεδίου αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση.

Γιάννης Οικονόμου: Σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιοΓιάννης Οικονόμου: Σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο

Σαφές μήνυμα προς τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό - εν όψει και της προθεσμίας που εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου - απέστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιος, στη σημερινή ενημέρωση Τύπου (30/08), ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, σημειώνοντας ότι όσοι υγειονομικοί σε νοσοκομεία και δομές υγείας, δεν έχουν εμβολιαστεί, θα τεθούν σε αναστολή.

Παράλληλα, όπως είπε, εάν εμβολιαστούν σε δεύτερο χρόνο, μετά το πέρας της προθεσμίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις που ήταν προηγουμένως.

Επίσης, τόνισε ότι θα εφαρμοστεί η επιστροφή χρημάτων που έχουν προπληρωθεί.

ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Άλλωστε, επεσήμανε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάταξης δυνάμεων στο σύστημα υγείας, για να αντιμετωπιστούν οι όποιες «αρρυθμίες» παρουσιαστούν.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων όχι γιατί θέλει να δημιουργήσει εχθρούς, αλλά για να προστατέψει όλοκληρη την κοινωνία, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένου, διεμήνυσε ο κ. Οικονόμου, στον απόηχο των επεισοδίων που ξέσπασαν χθες στο Σύνταγμα στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Παράλληλα, απηύθυνε νέα έκκληση προς όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να το πράξουν, τονίζοντας ότι ο τρόπος λειτουργίας του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας είναι «υποδειγματικός».

«Το τελευταίο που επιδιώκουμε είναι να εμπλακούμε σε μια ανούσια διαδικασία αντιπαράθεσης, σε μια δράσης και αντίδρασης» σημείωσε.

Οικονόμου αναστολή ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Το ζήτημα της ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό δεν είναι ούτε ταξικό, ούτε ιδεολογικό, ούτε θρησκευτικό, ούτε συνδικαλιστικό. Είναι ζήτημα επιστήμης και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή» τόνισε επίσης ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, σημείωσε ότι στην παρούσα φάση απειλούνται κυρίως οι ανεμβολίαστοι πολίτες, παραπέμποντας επίσης στις προειδοποιήσεις των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών το επόμενο διάστημα, το οποίο άλλωστε και χαρακτήρισε «καθοριστικό» για την εξέλιξη του κορονοϊού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share