Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από αντιεμβολιαστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στο Σύνταγμα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

29 Αυγούστου 2021 19:28
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από αντιεμβολιαστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιεμβολιαστές πραγματοποιούν συγκέντρωση αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν εναντίον του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, των μέτρων της κυβέρνησης και του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Με τις Ελληνικές σημαίες και τα πανό στα χέρια, οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα φωνάζουν συνθήματα κατά του εμβολίου καθι των μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Μεταξύ άλλων, στο συλλαλητήριο καλεί η κίνηση «Ελεύθεροι Ξανά» που έχει συγκροτήσει ο γιατρός Φαίδων Βόβολης.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα είναι κλειστός από τις 18.00 το απόγευμα με εντολή της αστυνομίας λόγω της συγκέντρωσης. Οι συρμοί θα περνούν από το Σύνταγμα, ωστόσο δεν θα πραγματοποιούν στάση.

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες - Αυτά είναι τα εναλλακτικά σενάρια υποχρεωτικότητας που εξετάζει η κυβέρνηση

Εμβολιασμοί: Συνεχίζεται η εκστρατεία πειθούς της Πολιτείας για να πείσει τους αναποφάσιστους πολίτες να εμβολιαστούν. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, η Εκκλησία συστρατεύεται μαζί με τις επίσημες Αρχές. Ιερός Ναός μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο και πιλοτικά, κινητές μονάδες θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα για εμβολιασμούς στα προαύλια των εκκλησιών.

Μίνι εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να στηθούν και έξω από τα Πανεπιστήμια για τον εμβολιασμό τόσο των φοιτητών και των καθηγητών όσο και του υπόλοιπου προσωπικού. Στη μάχη για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων, που θα μας φέρει πιο κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας, ρίχνονται σύντομα και οι ιδιώτες ιατροί. Παράλληλα δείτε τι ισχύει με την τρίτη δόση του εμβολίου.

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες

Εναλλακτικά σενάρια υποχρεωτικότητα από την κυβέρνηση

Εναλλακτικά σενάρια υποχρεωτικότητας εξετάζει η κυβέρνηση αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του ενός εκατομμυρίου νέων εμβολιασμών το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, μεταξύ αυτών είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένες ομάδες, όπως σε:

  • εργαζόμενους πρώτης γραμμής στο δημόσιο,
  • ένστολους,
  • εκπαιδευτικούς και
  • εργαζόμενους στην εστίαση, αλλά με
  • ηλικιακά κριτήρια καθώς άτομα ηλικίας άνω των 50- 55 ετών, που είναι επαγγελματικά ενεργά, είναι πιθανότερο να νοσηλευτούν αν νοσήσουν με κορωνοϊό.

Παράλληλα, έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο ώστε το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τα κενά όσων αρνούνται να εμβολιαστούν και τεθούν σε αναστολή. Αφορά κυρίως νοσηλευτές, καθώς με τους γιατρούς δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Συμφώνα με το σχέδιο, οι νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν με διαδικασίες fast track μέσω προσλήψεων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας.

Μάλιστα, προκειμένου να προσελκύσει ενδιαφερόμενους το υπουργείο υγείας προσφέρει μπόνους μοριοδότησης ενόψει μελλοντικών διαγωνισμών. Επίσης θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία. Για την αντικατάσταση διοικητικών υπαλλήλων θα κληθούν στελέχη από την αγορά και για την κάλυψη σε τομείς όπως καθαριότητα και σίτιση θα γίνει στροφή σε ιδιωτικές εταιρείες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share