Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκάρει ο Βασιλακόπουλος: «Με απειλούν ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια…»

Δέχεται απειλές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς

26 Αυγούστου 2021 08:47
Σοκάρει ο Βασιλακόπουλος: «Με απειλούν ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την αναστολή των υγειονομικών μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως είναι καθήκον των υγειονομικών να εμβολιαστούν.

«Ειλικρινώς, έχω μεγάλη απορία, με ποιο επιχείρημα οι άνθρωποι, που κινδυνεύουν να κολλήσουν οι ίδιοι μεταφέροντας έναν ασθενή με κορωνοϊό, δεν έχουν εμβολιαστεί για να προστατεύσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά την οικογένειά τους; Ειλικρινά, για το καλό το δικό τους, δεν πρέπει να είναι προστατευμένοι;», αναρωτήθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος απειλές

«Δεν θα ήθελα ούτε ένας υγειονομικός να βγει σε αναστολή εργασίας. Το μόνο απλό είναι να κάνει ένα τσιμπηματάκι. Η πληροφορόρηση που πρέπει να έχουμε πρέπει να είναι από τους επίσημους φορείς, όχι από το ίντερνετ».

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στην τηλεοπτική διαμάχη που είχε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Ιδιαίτερα, τόνισε ξανά πως το εμβόλιο είναι εκείνο που παρέχει προστασία έναντι του κοροναϊού.

«Βγήκα με ένα συνάδελφο, στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου, ο οποίος υποστήριξε ότι η ανοσία που αφήνει η φυσική λοίμωξη είναι πιο ισχυρή από το εμβόλιο. Υπάρχει μεγάλο ποστ του ΠΟΥ που λέει ακριβώς το αντίθετο, ότι είσαι πολύ πιο προστατευμένος αν έχεις κάνει το εμβόλιο. Με παραπληροφόρηση δεν μπορούμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία».

«Η πανδημία έχει τρελάνει τον κόσμο»

Μετά τον Νίκο Τζανάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές, σειρά ήταν του κ. Βασιλακόπουλου να εξομολογηθεί ότι δέχεται απειλές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

«Εγώ δέχομαι άπειρες απειλές. Παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια και βρίζουν την γραμματέα μου. Απειλούν, λένε ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια… Η πανδημία εχει τρελάνει τον κόσμο».

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως ποτέ η τηλεόραση δεν είχε δώσει τόσο μεγάλο βήμα σε επιστήμονες για να εξηγήσουν το θέμα.

Το… τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς

«Έκαναν προχθές μία διαμαρτυρία κάποιοι εργαζόμενοι που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν έξω από το Μαμάτσειο. Υπήρχε πλακάτ που έλεγε δεν θα περάσει ο Μπιλ Γκέιτς το τσιπάκι του. Θέλω να τους πω ότι ο Μπιλ Γκέιτς στα σίγουρα δεν ασχολείται με το Μαμάτσειο. Με πήρε τηλέφωνο, μου το είπε ξεκάθαρα, «δεν ασχολούμαι με το Μαμάτσειο!», είπε χιουμοριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος για όσους διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας.

Άγριος καυγάς μεταξύ γιατρού αντιεμβολιαστή με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο: «Είσαι γελοίος» - «Είσαι άσχετος, αγράμματος, αδιάβαστος»

Έντονη ήταν η διαφωνία του διευθυντή μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου της Έδεσσας Σωτήρη Βασιλείου και του πνευμονολόγου Θεόδωρου Βασιλακόπουλου αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Μάλισταν δεν δίστασαν στον τηλεοπτικό αέρα του Mega να ανταλλάξουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

«Θα ακυρώσω την επιστημονική μου υπόσταση. Πάει τελείωσε. Έχω τελειώσει άμα το κάνω», ανέφερε ο κ. Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας, μιλώντας στην κάμερα του Live News στο Mega. Μάλιστα δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει κάνει και ούτε πρόκειται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Δεν είναι η υποχρεωτικότητα που μας ωθεί να μην το κάνουμε. Αν πιστεύαμε καθαρά ιατρικά για την υγεία μας και πρωτίστως για την υγεία των ασθενών μας πως έπρεπε να το κάνουμε θα το κάναμε», σημειώνει.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένα. «Είναι ακόμα μη δοκιμασμένο και μη αδειοδοτημένο το εμβόλιο αυτό. Είναι γνωστό αυτό», τόνισε. Ωστόσο όπως είπε «τους έχουμε εμβολιάσει όλους, έχουμε εμβολιάσει και τους χρόνιους προ τελικού σταδίου – πριν την αιμοκάθαρση δηλαδή». Ωστόσο δείτε για ποιους έρχεται η τρίτη δόση του εμβολίου.

Είχε νοσήσει από κορωνοϊό

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2020 ο κ. Βασιλείου νόσησε βαριά από τον κορωνοϊό ενώ κινδύνεψε ακόμα και η υγεία του. «Νόσησα σχετικά βαριά και κινδύνεψα γιατί δεν υπήρχαν συνάδελφοι παθολόγοι για να καλύψουν όλες τις ανάγκες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα εμφανίζεται διατεθειμένος να τεθεί σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να μην εμβολιαστεί.

«Το σύστημα θα καταρρεύσει. Είναι σχεδόν βέβαιο. Τι φταίει ο αιμοκαθαιρόμενος ασθενής στο νοσοκομείο Έδεσσας να είναι χωρίς γιατρό;», είπε. Ακόμη υποστήριξε ότι τα αντισώματα που ανέπτυξε μετά τη νόσησή του επαρκούν μέχρι και εννέα μήνες.

«Μετράω κάθε μήνα με τεστ τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Αν δεν ήμουν καλυμμένος τι θα κάνατε.. δόξα τω Θεώ δεν έχω υποκείμενα νοσήματα», τόνισε.

«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία. Μετρώντας και τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Συγκρινόμενοι με συναδέλφους με 2 δόσεις και έχουν συμπληρώσει εξάμηνο είναι ακάλυπτοι. Δεν ξέρω γιατί η πολιτεία ενδιαφέρεται μόνο για το εμβόλιο. Εμείς είμαστε καλυμμένοι ιατρικά. Έχουμε μετρήσει την ανοσία μας. Όμως οι συνάδελφοι που έχουν κάνει δύο εμβόλια, δεν είναι καλυμμένοι, όμως η πολιτεία δεν τους ελέγχει, δεν τους διώχνει», υποστήριξε ακόμη. «Υπάρχουν νοσοκομεία στο Ισραήλ που είναι γεμάτα με εμβολιασμένους», τόνισε στη συνέχεια απευθυνόμενος προς τον κ. Βασιλακόπουλο.

«Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση»

«Αυτό που λέει ο συνάδελφος δεν είναι αληθές. Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση από όσους κάνουν και τις 2 δόσεις του εμβολίου», τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μάλιστα στη συνέχεια είχαν έναν έντονο διάλογο ενώ αντάλλαξαν και βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

«Είσαι γελοίος», είπε ο κ. Βασιλείου για τον κ. Βασιλακόπουλο, με τον πνευμονολόγο να ανταπαντά «είσαι άσχετος, αγράμματος και αδιάβαστος». «Αν δεν ξέρεις, να σου στέλνουμε μεταφρασμένες τις έρευνες», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, κατηγορώντας τον κ. Βασιλείου για άγνοια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share