Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στα Αγιαννιώτικα Κορίνθου

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

25 Αυγούστου 2021 17:55
Φωτιά στα Αγιαννιώτικα Κορίνθου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά σε ξερά χόρτα και δέντρα ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (25/8) στην περιοχή Αγιαννιώτικα Κορίνθου. Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξερά χόρτα, επεκτάθηκε σύντομα στα δέντρα, ενώ δεν απείλησε κατοικίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα korinthostv.gr. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου με πέντε πυροσβέστες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Πέμπτη σε Αττική - Δείτε τον Χάρτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Μαγνησία και Κορινθία, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη, σε πολλές περιοχές της χώρας ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός. Ωστόσο, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 14χρονος για την υπόθεση εμπρησμού στον Θεολόγο.

Φωτιές: Ο περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες

Ορατός είναι ο κίνδυνος πλημμυρών μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα επικίνδυνα φαινόμενα.

Στην Κερατέα σχολίασε πως «δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, είναι μικρή περιοχή και δεν έχουμε υδρογραφικό δίκτυο ανεπτυγμένο».

Για τους Θρακομακεδόνες όπου έχει καεί μια μεγάλη περιοχή είπε: «Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα. Οι χείμαρροι αυτοί ενσωματώνονται μέσα στο μεγάλο ποτάμι που καταλήγει στο Φάληρο, στον Κηφισό. Το επίκεντρο είναι στις περιοχές κυκλικά στην αρχή».

περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες

«Στις Αφίδνες, προς τη Μαλακάσα, έχουμε δύο τρία ρεύματα που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Τα υπόλοιπα που πάνε προς τον Μαραθώνα, δεν έχουμε πρόβλημα γιατί εκτονώνονται μέσα στη λίμνη του Μαραθώνα. Βέβαια, εκεί τα προβλήματα είναι άλλα γιατί θα γεμίσει από φερτά υλικά» είπε.

«Αν εστιάσουμε στη Μάνδρα, η ίδια η περιοχή δεν κινδυνεύει. Αλλά κινδυνεύει η διπλανή περιοχή». Όπως είπε τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν στη Μάνδρα δεν θα βοηθήσουν. «Γιατί δεν περνούν μέσα από εκεί. Το πρόβλημα εστιάζεται στην Ελευσίνα. Έχουμε πρόβλημα και στη Νέα Πέραμο».

Για τη Βόρεια Εύβοια «η καταστροφή είναι καθολική. Ουσιαστικά κινδυνεύουν όλες οι παράκτιες περιοχές, με πρώτες περιοχές που κινδυνεύουν να είναι η Λίμνη και οι Ροβιές». «Όλες αυτές οι περιοχές είναι σε παραλίες, δίπλα στη θάλασσα. Εκεί καταλήγει το υδρογραφικό δίκτυο. Προλαβαίνουμε να μειώσουμε τις πιθανότητες να έχουμε απώλειες. Τα μεγάλα έργα χρειάζονται μήνες μελετών και έτη κατασκευής».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share