Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση εμπρησμού στον Θεολόγο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος

Τίθεται σε καθεστώς επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό

20 Αυγούστου 2021 18:30
Υπόθεση εμπρησμού στον Θεολόγο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του στην τακτική ανακρίτρια, ο 14χρονος που κατηγορείται για τους εμπρησμούς στην περιοχή του Θεολόγου Μαλεσίνας και που προχώρησε σε αναίρεση των αρχικών δηλώσεών του σύμφωνα με τις οποίες του άρεσε να βλέπει φλόγες.

Αν και ο ίδιος αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του στους εμπρησμούς, οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν τους Δικαστικούς Λειτουργούς που έκριναν ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση από αυτόν των συγκεκριμένων πράξεων.

Περιοριστικοί όροι

Για αυτό και του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η εμφάνισή του κάθε 1ο και 2ο δεκαπενθήμερο στο ΑΤ κατοικίας του, η παρακολούθηση υποστηρικτικού προγράμματος ψυχικής υγείας στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και η επίβλεψή του για την εφαρμογή των όρων από Επιμελήτρια Ανηλίκων.

Η απολογία του ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ η Εισαγγελέας είχε διατάξει την ψυχιατρική του εξέταση σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Το παιδί κατά την αρχική του προσαγωγή είχε στο πλευρό του τους γονείς του οι οποίοι κατηγορήθηκαν για παραμέληση ανηλίκου, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχε μαζί του κοινωνική λειτουργό η οποία τον συνόδευσε και στο ταξίδι του στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι Δικαστικοί Λειτουργοί επέμεναν ιδιαίτερα σε ερωτήσεις για τη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του ανηλίκου, προσθέτοντας φυσικά και ερωτήσεις που αφορούσαν το αν έκανε ή όχι τις πράξεις.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του Κωνστντίνος Ζεκεντές, ο 14χρονος δεν ομολόγησε ποτέ πράξεις εμπρησμού και απάντησε συγκροτημένα σε όλες τις ερωτήσεις αρνούμενος κάθε εμπλοκή με τους εμπρησμούς.

Υπόθεση εμπρησμού στον Θεολόγο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική για αύριο, Σάββατο - Προειδοποίηση Καλλιάνου

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας για αύριο, Σάββατο 21 Αυγούστου. Την ίδια ώρα που «διπλή» κόλαση βιώνει εκ νέου η Αττική ως προς τα πύρινα μέτωπα, με την φωτιά στα Βίλια να καίει για 5η ημέρα και ένα νέο μέτωπο να προκαλείται από φωτοβολίδα στην Κερατέα.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δείτε τον χάρτη

 Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Οδηγίες

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gr.

Για σημαντική ενίσχυση των ανέμων που φέρνει κίνδυνο νέων πυρκαγιών προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος

Με ανάρτησή του στα social media του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, προειδοποιεί για ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ημέρες και άρα μεγαλύτερο κίνδυνο πυρκαγιών.

Προειδοποίηση Καλλιάνου

Ενισχύεται το μελτέμι – Κίνδυνος πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες

Έως και την ερχόμενη Τρίτη 24/8, για τις επόμενες δηλαδή 4-5 ημέρες, θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι (μελτέμι). Αυτό σημαίνει ότι οι βοριάδες αυτοί θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ και από την Κυριακή ακόμη και 8 μποφόρ τοπικά.

Όπως γίνεται πάντα με αυτές τις συνθήκες, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα κεντρικά, ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.

Ποιες περιοχές θέτουν υποψηφιότητα για ισχυρούς ανέμους
Στον παρακάτω χάρτη, στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης βρίσκονται όλες εκείνες οι περιοχές που οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά. Όπως αντιλαμβάνεστε στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Αττική.

Ήπιες θερμοκρασίες

Ευτυχώς οι θερμοκρασίες δεν θα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες τις επόμενες ημέρες. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 34°C, ενώ μόνο στα δυτικά θα φτάσει κατά μέσο όρο τους 36°C.

Κίνδυνος πυρκαγιών

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε αυτά τα τμήματα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. 3-4 "τούφες" δάση κυρίως από πεύκα μείνανε στην Αττική και όλα τα άλλα στην υπόλοιπη χώρα κάθε χρόνο λιγοστεύουν. Δεν χρειάζεται να καούν και αυτά τις επόμενες ημέρες.

Μπόρες και καταιγίδες στα εσωτερικά ηπειρωτικά

Έως και την Κυριακή, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα εκδηλωθούν μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Κυρίως σήμερα Παρασκευή και ιδιαιτέρως αύριο Σάββατο θα είναι περισσότερες οι καταιγίδες αυτές που όπως πάντα γίνεται θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και με πολύ μικρότερη πιθανότητα και ορισμένες πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά θα λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Έως και την ερχόμενη Τρίτη 24/8, για τις επόμενες δηλαδή...

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Friday, August 20, 2021

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share