Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ας με καταριούνται και ας εμβολιαστούν...» (Video)

Όλα όσα είπε για τη μετάλλαξη Δέλτα και την 3η δόση εμβολίου

25 Αυγούστου 2021 10:51
Άδωνις Γεωργιάδης: «Ας με καταριούνται και ας εμβολιαστούν...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην «Ώρα Ελλάδος» για τα μέτρα στους ανεμβολίαστους, την μετάλλαξη Δέλτα και την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Ας με καταριούνται και ας εμβολιαστούν» είναι το μήνυμα που στέλνει με τον δικό του τρόπο ο Αδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής πολιτικής απ' την πλευρά της κυβέρνησης.

«Όπως η Ελλάδα είναι διχασμένη μεταξύ Ανατολής και Δύσης, έτσι είναι διχασμένη και με το εμβόλιο»

Επεσήμανε πως το Ισραήλ με την τρίτη δόση του εμβολίου, έριξε τα κρούσματα και απέφυγε το νέο lockdown.

«Ποιες χώρες θα μείνουν απροστάτευτες; Η Ελλάδα από την ίδρυσή της στη μέση της Δύσης και της Ανατολής. Υπάρχει ένας διχασμός του Έθνους από την ίδρυσή του.(…) Η Δύση έχει φύγει μπροστά στους εμβολιασμούς έχει φύγει μπροστά και η Ανατολή έχει μείνει πίσω, όπως η Βουλγαρία, η Κροατία.

Η Ελλάδα όπως είναι διχασμένη σε όλα, είναι διχασμένη σε όλα. Είμαστε στη μέση μεταξύ Δύσης και Ανατολής και για ακόμη μια φορά στην ιστορία μας πρέπει να αποφασίσουμε συλλογικά. Αν θέλουμε να πάμε με τον ορθολογισμό, με την Ευρώπη, την επιστήμη, ή να μείνουμε πίσω.

Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κρατάνε στα χέρια τους και τη δική μας τύχη. (…) Η συζήτηση αυτή για το εμβόλιο, από ένα σημείο και μετά δεν έχει νόημα. Έχουμε πανω από 30 νεκρούς τις τελευταίες ημέρες, είναι ανεμβολίαστοι αυτοί», είπε ο υπουργός.

«Ο κ. Πολάκης έχει ανακηρύξει τον εαυτό του άτυπο επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος»

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν εμβολιαστεί, ο υπουργός Ανάπτυξης έστρεψε τα πυρά του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια, κατηγορώντας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι έχει «ανακηρύξει τον εαυτό του άτυπο επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος στη χώρα μας».

«Δεν υπάρχει κατά τη γνώση μου κάποιος βουλευτής της ΝΔ που να μην έχει εμβολιαστεί. Αυτό που συμβαίνει με τον κ. Πολάκη είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να υποκρίνεται πως δεν το βλέπει.

Ο κ. Πολάκης έχει ανακηρύξει τον εαυτό του άτυπο επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος μαζί με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Και εδώ υπάρχει ένα πολιτικό χαρακτηριστικό πολύ ενδιαφέρον.

Εάν δείτε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης παγκοσμίως, το αντιεμβολιαστικό κίνημα στις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία, είναι σε ποσοστό 80-90% στο χώρο της άκρας δεξιάς. Στην Ελλάδα έχουμε ένα πρωτοφανές φαινόμενο. Οι κυριότεροι εκπρόσωποι των αντιεβολιαστών είναι στην αριστερά.

Είναι ο Πολάκης, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κρίσιμη ώρα να υποκρίνεται ότι δεν ακούει ή τι κάνει ο κ. Πολάκης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share