Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Τι αλλάζει στα δρομολόγια

Αλλαγές στα δρομολόγια των τραμ

24 Αυγούστου 2021 15:50
Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Τι αλλάζει στα δρομολόγια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλαγές στα δρομολόγια των τραμ θα υπάρξουν από τις 19:00 της Τετάρτης 24 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 27 Αυγούστου, όπως ανακοινώθηκε από τη ΣΤΑΣΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε, ότι την Τετάρτη 25/08/2021, από τις 19:00 μέχρι και την λήξη των δρομολογίων του Τραμ, τερματικός σταθμός θα είναι η στάση «Λ. Βουλιαγμένης», λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου "SNF Nostos RUN'', καθώς και εργασιών που θα ακολουθήσουν και θα εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Σουρή.

Παράλληλα, λόγω εργασιών λείανσης τροχιόδρομου, που εκτελούνται στο δίκτυο του Τραμ:

  • την Τρίτη 24/08/2021 από τις 23:00 μέχρι και τη λήξη των δρομολογίων, τα οχήματα θα τερματίζουν στη στάση «Κασομούλη».
  • την Πέμπτη 26/08/2021 και την Παρασκευή 27/08/2021 από τις 23:00 μέχρι και τη λήξη των δρομολογίων, τα οχήματα θα τερματίζουν στη στάση «Μπακνανά».

Τραμ: Τετράωρη στάση εργασίας των ηλεκτροδηγών σήμερα

ΟΑΣΑ: Εισιτήριο από το κινητό για λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό και τραμ – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τον ΟΑΣΑ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εισιτήριο από το κινητό για λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό, τραμ θα μπορούν να αγοράσουν οι κάτοχοι κάρτας ATH.ENA Card. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, που ολοκληρώνει με τον πλέον σύγχρονο τρόπο τις αρχικές βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά εισιτήρια που είχαν ανακοινωθεί πριν από 1.5 χρόνο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το σύνολο των εισιτηρίων του ΟΑΣΑ είναι προσβάσιμο πλέον για αγορά από το διαδίκτυο, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία και ευκολία στους επιβάτες.

Πατώντας ένα κουμπί από υπολογιστή ή από κινητό, ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια ή να φορτίσει την κάρτα του, χωρίς αναμονή σε εκδοτήρια και εκδοτικά μηχανήματα, με συναλλαγή χωρίς μετρητά.

ΟΑΣΑ εισιτήρια

Απαραίτητη προϋπόθεση, να διαθέτει ATH.ENA Card, είτε προσωποποιημένη, είτε ανώνυμη. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η δυνατότητα της on line αγοράς εισιτηρίων ήταν διαθέσιμη μόνο στους κατόχους προσωποποιημένων καρτών και τώρα επεκτείνεται και στους κατόχους ανώνυμης κάρτας.

Η προμήθεια της ανώνυμης κάρτας ATH.ENA Card είναι πολύ απλή, αρκεί ο επιβάτης να την ζητήσει από κάποιο εκδοτήριο. Δεν απαιτείται η προσκόμιση εγγράφων, όπως γίνεται με την προσωποποιημένη κάρτα, είναι πλαστικοποιημένη και εύκολη στην αποθήκευση, λόγω των διαστάσεών της.

Από εδώ και στο εξής και οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα και από κινητά με τεχνολογία NFC, με όλα τα εισιτήρια μικρής χρονικής διάρκειας κανονικής τιμής ή/και χρηματικό ποσό έως 50 ευρώ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, ο ΟΑΣΑ παρέχει ενημερωτικό υλικό στην ιστοσελίδα του Οργανισμού για τη διαδικασία φόρτισης των ανώνυμων καρτών.

H φόρτιση πραγματοποιείται είτε μέσω της εφαρμογής ATH.ENA. Card, είτε από την ιστοσελίδα www.oasa.gr, στην οποία θα παρέχονται οι απαραίτητες κατευθύνσεις, με απεικονίσεις των βημάτων.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα παρέχει στο χρήστη και τη δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης της κάρτας και του ιστορικού των συναλλαγών της, ενώ για τη χρήση των λειτουργιών της, ο χρήστης πρέπει να είναι κάτοχος προσωποποιημένης ή ανώνυμης κάρτας και να δημιουργήσει λογαριασμό στην ιστοσελίδα ή στην εφαρμογή.

Διαδικασία εγγραφής για να έχει ο επιβάτης εισιτήριο από το κινητό

– Εγγραφή: Στο Αρχικό Μενού, πατώντας στην επιλογή «Αγορά/Τραπεζικό Σύστημα» πάνω δεξιά στην αρχική οθόνη, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να εισέλθει στον λογαριασμό του ή να δημιουργήσει έναν καινούργιο.

– Για τη δημιουργία νέου λογαριασμού, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει τον σύνδεσμο «Κάντε κλικ εδώ» κάτω δεξιά στο αναδυόμενο παράθυρο εισόδου.

– Υπάρχουν δύο είδη λογαριασμού χρήστη: Λογαριασμός χρήστη με προσωποποιημένη κάρτα & Λογαριασμός χρήστη με ανώνυμη κάρτα

– Πατώντας τον σύνδεσμο «Κάντε κλικ εδώ», εμφανίζεται στον χρήστη η φόρμα για τον έλεγχο του αριθμού της κάρτας του. Ο χρήστης πληκτρολογεί τον αριθμό της κάρτας και επιλέγει «Έλεγχος» ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την εγκυρότητα της κάρτας.

– Στη συνέχεια, ανάλογα αν ο τύπος της κάρτας είναι ανώνυμη ή προσωποποιημένη εμφανίζεται η αντίστοιχη φόρμα εγγραφής.

– Στην περίπτωση της ανώνυμης κάρτας ζητείται από τον χρήστη να συμπληρώσει την ηλεκτρονική του διεύθυνση (email), καθώς και τον κωδικό πρόσβασης που επιθυμεί.

– Εφόσον έχουν συμπληρωθεί/επιλεχθεί όλα τα πεδία, τότε ο χρήστης επιλέγει το κουμπί «Εγγραφή» για να γίνει η υποβολή και να λάβει το email επιβεβαίωσης. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής, ο χρήστης θα λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν σύνδεσμο στον οποίο ζητείται να κάνει κλικ για να επιβεβαιωθεί η ηλεκτρονική του διεύθυνση. Αφού ο χρήστης επιλέξει τον σύνδεσμο, ανακατευθύνεται στον ιστό και συνδέεται στην ιστοσελίδα αυτόματα.

– Η ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσει ο χρήστης κατά τη διαδικασία εγγραφής για την ανώνυμη κάρτα, προσδιορίζει μοναδικά τον λογαριασμό εγγραφής και βάσει αυτού γίνεται η ταυτοποίηση του κατόχου της κάρτας σε περίπτωση που θελήσει ο χρήστης να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής του στο μέλλον.

– Μέσα από την «Διαχείριση Χρήστη / Λογαριασμού», ο χρήστης ανώνυμης κάρτας μπορεί να δει τις πληροφορίες τις κάρτας του, να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης και την ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share