Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πυροσβέστες για φωτιές: Όχι άλλα ευχαριστήρια - Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, κάνετε κι εσείς το δικό σας

Τα αιτήματα των Ελλήνων πυροσβεστών από την Πολιτεία

21 Αυγούστου 2021 18:47
Πυροσβέστες για φωτιές: Όχι άλλα ευχαριστήρια - Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, κάνετε κι εσείς το δικό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος τη Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπρόσωπος πυροσβεστών στην ΑΔΕΔΥ, έκανε μία φορτισμένη ανάρτησή μέσα από την οποία συνοψίζει τα παράπονα και τα βασικά αιτήματα των Ελλήνων πυροσβεστών, οι οποίοι εδώ και εβδομάδες υπερβαίνοντας εαυτούς, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος με ανυπολόγιστο προσωπικό και οικογενειακό κόστος.

Ο κ. Ιωαννίδης αφού περιγράφει τις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών κατά τις πρόσφατες θηριώδεις πυρκαγιές στη χώρα μας, επισημαίνει τέσσερα θεμελιώδη αιτήματα των συναδέλφων του: Άμεση οικονομική ενίσχυση στο Πυροσβεστικό Προσωπικό, θεσμοθέτηση της Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής εργασίας, πρόσληψη Προσωπικού (εποχικοί με εμπειρία), ανανέωση του υλικοτεχνικού & ατομικού εξοπλισμού και επιστροφή του «κλεμμένου» δασικού επιδόματος.

πυροσβέστες φωτιές

Η ανάρτηση του Γιάννη Ιωαννίδη:

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Ατελείωτες πλέον οι πληγές με:

– Εξουθένωση Προσωπικού..

– Σωματική Καταπόνηση …

– Αμέτρητες μετακινήσεις, με αρκετά, ακατάλληλα οχήματα…

– 24ωρες εργασίας με πρόσθετες 24 ώρες υπερωρίας…

– Συνεχή Υπερεργασία….

– Ακατάλληλες εργασιακές συνθήκες…

– Ακραίες θερμοκρασίες…

– Επαναλαμβόμενες αφυδατώσεις & θερμικές εξαντλήσεις στα όρια της απώλειας αισθήσεων….

– Επικίνδυνοι καπνοί, αναθυμιάσεις, χημικά κ.α…

Με έξτρα δωράκια:
– Αναστολή αδειών…

– Ανάκληση αδειών…

– Συνεχόμενων Γενικών Επιφυλακών….

– Εργασία μία-μία, ανά 24ωρο εντός υπηρεσίας & επιφυλακή με αυξημένη ετοιμότητα τις επόμενες ώρες….

– Χωρίς ανάπαυση….

– Με γκρέμισμα της ψυχικής & σωματικής μας υγείας….

– Με παρατεταμένη πίεση….

Θέλετε & αλλά ; Πάμε:

– Κατακρεούργηση του οικογενειακού μας προγραμματισμού…

– Ολόκληρα μερόνυχτα μακριά από τις οικογένειές μας…

– Ολόκληρα 24ωρα μέσα στις στάχτες, να ψάχνουμε μια πέτρα να ξεκουραστούμε & ένα δέντρο για λίγη σκιά…

– Ολόκληρα 24ωρα, χωρίς πολλές φορές, κάποιοι να μεριμνήσουν για φαγητό η έστω λίγο κρύο νερό ( μόνο κάποιοι άξιοι Πολίτες & Εθελοντές που τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας)

️ Ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα χειροκροτήματα, τα ευχαριστήρια και τα χτυπήματα στην πλάτη…

Απαιτούμε την :

➡️ Άμεση οικονομική ενίσχυση στο Πυροσβεστικό Προσωπικό…

➡️ Θεσμοθέτηση της Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής εργασίας μας…

➡️ Πρόσληψη Προσωπικού (εποχικοί με εμπειρία)

➡️ Ανανέωση του υλικοτεχνικού & ατομικού εξοπλισμού…

➡️ Επιστροφή του «κλεμμένου» Δασικού επιδόματος ( αυτό που μας χορηγήσατε όταν αναλάβαμε την Δασοπυρόσβεση & σε μια νύχτα εξαφανίστηκε)

Εμείς κάναμε, κάνουμε & θα κάνουμε το καθήκον μας…

Ήρθε η ώρα να κάνετε & εσείς το καθήκον σας…

❌ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ❌ ❌ Ατελείωτες πλέον οι πληγές με: - Εξουθένωση Προσωπικού.. - ΣωματικήΚαταπόνηση ... -...

Posted by Giannis Ioannidis on Friday, August 20, 2021

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Τραγική πρωτιά για την Ελλάδα από τις πύρινες «γλώσσες» - Στάχτη πάνω από 1 εκ. στρέμματα

Οι πυρκαγιές στην χώρα μας έχουν αφήσει ένα σκληρό αποτύπωμα, με την Ελλάδα μάλιστα να μετρά τραγικά νούμερα εξαιτίας όσων συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι, τη στιγμή που η πύρινη λαίλαπα συνεχίζεται.

Οπως σημειώνουν σε άρθρο τους οι μετεωρολόγοι Θ.Μ. Γιάνναρος και Κ. Λαγουβάρδος στο meteo.gr, παρότι ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών του 2021 στη χώρα μας παρουσιάζει αύξηση 43% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008 – 2020, η συνολική καμένη έκταση καταγράφει εξαιρετικά μεγάλη αύξηση ίση με περίπου 500% ως προς τον αντίστοιχο μέσο όρο της ίδιας περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των 15 εξετασθέντων χωρών της Μεσογείου.

Σε απόλυτους αριθμούς, μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Αυγούστου 2021, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 66 μεγάλες δασικές πυρκαγιές , οι οποίες έκαψαν συνολική έκταση ίση με 1.264.040 στρέμματα. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα αυτά, προκύπτει ότι η μέση καμένη έκταση ανά δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 19.000 στρέμματα για το 2021 (έως και 20.08.2021), γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας πρώτη στη Μεσόγειο, με πολύ σημαντική διαφορά ακόμα και από τη δεύτερη Τουρκία.

Στάχτη πάνω από 1 εκ. στρέμματα

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης καταστράφηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Ο δασολόγος/ περιβαλλοντολόγος Νίκος Μπόκαρης μιλά στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο κ. Μπόκαρης έκανε λόγο για «απογοητευτική εικόνα» από όλες τις περιοχές. Όπως είπε «η πολιτεία και οι ειδικοί θα πρέπει να έχουμε στραμμένο το βλέμα στην επόμενη ημέρα».

Τα βήματα προβλέπουν – όπως είπε – μια άμεση αξιολόγηση της επικινδυνότητας των περιοχών από πλευράς πλημμυρών. Να γίνουν υλοτομίες και με το υλικό να γίνουν κορμοδέματα ή κορμοράμματα.

στάχτη στρέμματα

«Χάθηκαν πνεύμονες πρασίνου κι οξυγόνου που τροφοδοτούσαν το λεκανοπέδιο της Αττικής με άμεσες δυσκολίες στους κατοίκους. Οι κάτοικοι θα πρέπει να περιμένουν 2-3 χρόνια για να δουν στοιχειωδώς τις περιοχές τους να ξαναπρασινίζουν. Δεν συζητάμε για την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σε τοπικό επίπεδο, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, τις οικονομικές συνέπειες. Είναι σύνθετο το πρόβλημα», τόνισε.

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των δασών, τόνισε πως: «τα ώριμα δάση που κάηκαν θα δώσουν πλουσιότατη φυσική αναγέννηση. Οι εκτάσεις οι διπλοκαμένες θα χρειαστούν τεχνικές παρεμβάσεις της πολιτείας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share