Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βασίλης Φιλώρας: Αυτός ήταν ο εθελοντής που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία! Ήταν πατέρας 2 παιδιών

Σκοτώθηκε από πτώση κολώνας της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες

8 Αυγούστου 2021 08:01
Βασίλης Φιλώρας: Αυτός ήταν ο εθελοντής που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία! Ήταν πατέρας 2 παιδιών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο 38χρονος Βασίλης Φλώρας, που συμμετείχε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς έχασε τη ζωή του, από χτύπημα μετά από πτώση στύλου της ΔΕΗ.

«Λένε ότι δεν μπορείς να διαλέξεις πότε ή πως θα πεθάνεις», με αυτά τα λόγια συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον Βασίλη τους, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών. Αλλά μπορείς να διαλέξεις το πως θα ζήσεις.

Ο φίλος μας, συνεργάτης μας, σύζυγος και πατέρας δυο παιδιών, Βασίλης Φλωρας, έζησε την κάθε του μέρα με χαμόγελο, ευγένεια και ανιδιοτελή αγάπη.

Το νήμα της ζωής του έληξε άδικα την Παρασκευή (06/08), επιχειρώντας με αυταπάρνηση ως εθελοντής πυροσβέστης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία», καταλήγουν.

Βασίλης Φλώρας: Αυτός ήταν ο εθελοντής που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία! Ήταν πατέρας 2 παιδιών Η εγγραφή αποθηκεύτηκε.

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη, Τρίτη 10 Αυγούστου στον Ιερο ναό Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στα Άνω Λιόσια.
«Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκόμενων.

Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα», αναφερόταν στο δελτίο Τύπου του νοσοκομείο ΚΑΤ, για τις συνθήκες του θανάτου του.

Σοβαρό τροχαίο στη Παλλήνη: ΙΧ έπεσε σε στάση - Ένας νεκρός!

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στον προαστιακό σταθμό της Παλλήνης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος το βράδυ του Σαββάτου όταν ένα Ι.Χ αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του και έπεσε στη στάση λεωφορείου που βρίσκεται έξω από τον προαστιακό σταθμό.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες υπάρχουν 6 τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν 6 ασθενοφόρα, 3 οχήματα της Πυροσβεστικής όπως και αρκετά περιπολικά και άνδρες της Αστυνομίας.

Σοβαρό τροχαίο στη Παλλήνη

Θανατηφόρο τροχαίο στα Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Τροχαίο: Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Πριν από λίγη ώρα δύο Ι.Χ. συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους, στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν ο θάνατος τριών ανθρώπων.

Τραυματίστηκαν ακόμα δύο άτομα που απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση του θανάτου της Τζένης Δελαβίνια.

Τι κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

  • Να σταματήσουμε το όχημά μας χωρίς όμως από τη στάθμευσή μας να δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για την κυκλοφορία.
  • Να λάβουμε μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους οδηγούς που πλησιάζουν ότι έγινε ατύχημα.
  • Να ελέγξουμε εάν υπάρχουν τραυματίες από τη σύγκρουση και σε θετική περίπτωση να ειδοποιήσουμε άμεσα το ΕΚΑΒ.
  • Να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία και να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.
  • Να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Εφόσον από τη σύγκρουση υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί να εμποδίσουμε την μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Καλό είναι να ειδοποιείται πάντα η Αστυνομία σε ένα τροχαίο ατύχημα! Βέβαια σε απλές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμό ατόμου, οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και υπάρχει κοινή αποδοχή για τον τρόπο πρόκλησης του ατυχήματος, ίσως η καταγραφή του συμβάντος από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οδηγών είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση κάποιες φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος ίσως θα φανούν χρήσιμες.

Επισημαίνεται ότι μόνο στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα μπορεί να αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε 24 ώρες θα ενημερώσει τον ζημιωθέντα με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή θα αναφέρει το συμβάν στην Αστυνομία.

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι οδηγός που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο εγκαταλείπει τον τόπο του ατυχήματος, όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και την Τροχαία στο έργο της. Ας συγκρατήσουμε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορούμε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α.), από οδηγούς που εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Πραγματικά, κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να μας διασφαλίσει πως δεν θα ζήσουμε μια τέτοια, δυσάρεστη εμπειρία. Άρα, ας είμαστε λίγο πιο προετοιμασμένοι!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share