Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στα Βίλια - Οργισμένη κάτοικος: «Μόνο όταν έρχονται κανάλια, πετάνε τα αεροπλάνα - Μας παράτησαν»

«Η κατάσταση είναι τραγική»

18 Αυγούστου 2021 14:55
Φωτιά στα Βίλια - Οργισμένη κάτοικος: «Μόνο όταν έρχονται κανάλια, πετάνε τα αεροπλάνα - Μας παράτησαν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απουσία εναέριων, αλλά και επίγειων μέσων στα Βίλια, όπου η φωτιά μαίνεται για τρίτη ημέρα, κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής, στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής, γεμάτη οργή και αγανάκτηση.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Μόνο όταν έρχονται κανάλια και τραβάνε τι γίνεται, μόνο τότε πετάνε δέκα αεροπλάνα» είπε χαρακτηριστικά η κάτοικος της περιοχής της Παναγιάς Φανερωμένης, μιλώντας σε κάμερα του ΣΚΑΪ.

Φωτιά Βίλια

«Δεν κινείται τίποτα. Χθες το βράδυ μας παράτησαν ολομόναχους. Ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα» τόνισε η ίδια.

Η ίδια, καταγγέλλοντας ότι και στη διάρκεια της νύχτας δεν υπήρξε κινητοποίηση, σημείωσε ότι τα πυροσβεστικά οχήματα «κάθονται στην είσοδο του οικισμού».

«Μόνο όταν έρχονται κανάλια πετάνε, για να δείχνουν ότι υπάρχει κινητοποίηση» είπε. «Δεν υπάρχει τίποτα» συμπλήρωσε.

«Γι’ αυτό έτρεξα να σας προλάβω. Να μην φύγετε, θα καούμε. Υπάρχουν και μικρά παιδιά εδώ που τα έχουμε φυγαδεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η φωτιά στα Βίλια συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις, με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και των εθελοντών, να επικεντρώνονται στο Παλαιοχώρι, το οποίο απειλείται έντονα από τη μεγάλη φωτιά.

Όλα αυτά στον απόηχο της καταστροφικής φωτιάς στην Εύβοια, όπου επίσης υπήρξαν καταγγελίες από κατοίκους σχετικά με τους χειρισμούς της πυρκαγιάς.

Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στα Βίλια - Βίντεο ντοκουμέντο

O αντιπρόεδρος του οικισμού του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται κοντά στα Βίλια σε ανάρτησή του καταγγέλλει πώς ξεκίνησε η φωτιά στην περιοχή.

Στην ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος, ανάμεσα σε άλλα, γράφει:

«Δείτε στο πρώτο βίντεο από τι φωτιά ξεκίνησε αυτή η καταστροφή. Είναι δυνατόν;». Στη συνέχεια προσθέτει για τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα: «Η ώρα του βίντεο είναι 12:33. Εγώ είδα ελάχιστο καπνό κατεβαίνοντας από τον οικισμό μας προς τα Βίλια, στο δρόμο της Μπέλιζας. Αρχικά ήταν τόσο λίγος ο καπνός που νόμιζες πως κάποιος ψήνει. Λόγω του ότι όμως γνωρίζω καλά την περιοχή, όταν είδα το σημείο, κατάλαβα πως εκεί δεν υπάρχει σπίτι.

Κατευθύνθηκα αμέσως προς τα εκεί όπου είδα μερικούς ανθρώπους να παλεύουν με κλαδιά και πυροσβεστήρες αυτοκινήτου. Αρχικά λόγω του ότι η φωτιά ήταν πολύ μικρή και πάνω στο δρόμο, πίστεψα πως θα την σβήσουμε. Όμως με τον βοριά που ήρθε μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό η φλόγα ανέβηκε στα 10 μέτρα.

Το τρίτο βίντεο με την φωτιά αρκετά φουντωμένη και που έρχονται τα πρώτα πυροσβεστικά είναι στις 12:36. Σε μόλις 3 λεπτά έχει πάρει τέτοια έκταση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share