Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στα Βίλια: Ένταση μεταξύ πολιτών και αστυνομικών - «Τα έχετε κάνει μπ@@$#@@@»

Κύμα οργής από τους πολίτες

18 Αυγούστου 2021 09:12
Φωτιά στα Βίλια: Ένταση μεταξύ πολιτών και αστυνομικών - «Τα έχετε κάνει μπ@@$#@@@»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένταση προκλήθηκε στην πυρκαγιά στα Βίλια ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς.

Στο πόδι έμειναν όλη τη νύχτα της Δευτέρας (16/8) οι κάτοικοι στα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα της Αττικής, στα Βίλια και στην Κερατέα.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις τους κράτησαν ξύπνιους περιφρουρώντας τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η ολονύχτια μάχη, η κούραση και η εξάντληση, προς στιγμήν, προκάλεσαν ένταση μεταξύ των εθελοντών και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο διάλογος:

Αστυνομικοί: «Παιδιά φύγετε σας παρακαλώ»

Πολίτες: «Εσείς να φύγετε. Εσείς να φύγετε ρε. Εσείς να φύγετε. Τα έχετε κάνει μπ@@@@@@@. Γιατί μου λες άντε γ@@@@@. Γιατί δεν σβήνετε την φωτιά;».

Αστυνομία: «Παιδιά απομακρυνθείτε. Εμποδίζετε. Υπάρχει εντολή από πάνω».

Πολίτες: «Τι εμποδίζουμε, που εμποδίζουμε. Αν δεν ήμασταν εμείς...».

«Για όλη την φωτιά εδώ φταίει το δασαρχείο. Δεν έχουν κόψει ποτέ ούτε πεύκο ποτέ. Ούτε φίδι δεν περνάει. Όσες φορές έχουμε πάει για άδειες δεν κόβει κανένας. Μόλις κόψεις ένα πεύκο σου ρίχνουν ένα χρόνο φυλακή», ανέφερε ένας πολίτης στην κάμερα του Star.

Φωτιά στα Βίλια: Ολονύχτια μάχη με το πύρινο μέτωπο - «Νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι»

Φωτιά στα Βίλια: Η νύχτα ήταν δύσκολη για τους κατοίκους των Βιλίων, καθώς μαίνεται για τρίτη μέρα η μεγάλη φωτιά σε ένα μέτωπο άνω των 10 χλμ.

Τα μέτωπα παραμένουν τρία, με τις αναζωπυρώσεις να είναι διαρκείς και τις εστίες πολλές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN η Τροχαία έκλεισε την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών προς τα Βίλια, ενώ ήδη ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα.

φωτιά Βίλια

«Στις 4:00 ήρθαν εθελοντές και μας εξανάγκασαν να εγκαταλείψουμε, δεν θέλαμε να φύγουμε, ποιος θέλει να εγκαταλείψει το σπίτι του τέτοιες ώρες; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφήσανε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο θεός Βοηθός» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό κάτοικος του Παλαιοχωρίου.

«Βρισκόμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τα εναέρια ήταν λίγα στη φωτιά στον Άη Γιώργη. Νιώθουμε αδικημένοι, υπάρχουν πυροσβέστες και δεν ρίχνονται στη φωτιά, υπάρχει δρόμος, μπορεί να πατηθεί. Νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι» είπε άλλος κάτοικος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων Κώστας Μακρυνόρης είπε ότι την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μία καταστροφή.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις

«Η νύχτα ήταν καλύτερη από την προχθεσινή. Ήμασταν τυχεροί χθες το απόγευμα γιατί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κατάλαβε τη σοβαρότητα και την τελευταία στιγμή προλάβαμε την καταστροφή. Το απόγευμα είχε 5 αναζωπυρώσεις, αν δεν ερχόντουσαν τα αεροσκάφη θα είχαμε καεί, θα είχε έρθει η φωτιά μέσα στα Βίλια».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν και τα ρωσικά Beriev-200 και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια Ιλιούσιν, χωρητικότητας 40 τόνων, που έκαναν ρίψεις στο όρος Πατέρας. «Θεωρούμε ότι έχουμε σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό. Όσο περνά η ώρα, τόσο επιβεβαιώνεται η πληροφορία αυτή. Σε εξέλιξη βρίσκεται μυστική προανάκριση» είπε χθες στο Newsbeast o δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης, Χρήστος Στάθης

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share