Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Φωτιά στη Ρόδο: Συνελήφθη 57χρονη για τρεις περιπτώσεις εμπρησμού

Η 57χρονη μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική

17 Αυγούστου 2021 16:26
Φωτιά στη Ρόδο: Συνελήφθη 57χρονη για τρεις περιπτώσεις εμπρησμού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στη Ρόδο: Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορείται 57χρονη πολίτης Βουλγαρίας, που διαμένει στο νησί της Ρόδου και η οποία συνελήφθη. Σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.

Η αλλοδαπή, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, φέρεται ως το άτομο που προκάλεσε τρεις πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία στις παρυφές της πόλης της Ρόδου στις 14 Αυγούστου (οι πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν από την Πυροσβεστική προτού αυτές πάρουν ανησυχητικές διαστάσεις). Ωστόσο νωρίτερα φωτιά ξέσπασε στο Παγγαίο.

Συγκεκριμένα, οι φωτιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Καρακόνερο, κοντά στην ΕΡΑ Ρόδου, καθώς και στο στάδιο «Καλλιπάτειρα». Με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου αποφασίστηκε η μεταφορά της 57χρονης στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου, ενώ με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της θα κινηθεί και η προβλεπόμενη από το νόμο ποινική διαδικασία για τα παραπάνω περιστατικά.

Φωτιά στη Ρόδο

Εκκένωση στα Βίλια: Απομακρύνθηκαν 14 ηλικιωμένοι από το γηροκομείο

Η φωτιά στα Βίλια μαίνεται δίχως μέχρι στιγμής να απειλήσει ανθρώπινες ζωές. Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο, αυτό της «Παναγίας Φανερωμένης», στο Παλαιοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΚΕΥΠ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό για την επιχείρηση εκκένωσης του γηροκομείου.

Εν τέλει, 12 τρόφιμοι μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και άλλοι 2, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Σε μέγιστη ετοιμότητα Θριάσιο και Λάτσειο

Στο μεταξύ, σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί από χθες το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας. Οι υγειονομικές δομές που είχαν τεθεί χθες σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς στην Κερατέα (Τοπικό Ιατρείο Κερατέας και Κέντρο Υγείας Λαυρίου) έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Εκκένωση στα Βίλια: Απομακρύνθηκαν 14 ηλικιωμένοι από το γηροκομείο - Θετικοί στον κορωνοϊό οι δυο

Φωτιές: Σε ποιες περιοχές υπάρχει σήμερα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Οι φωτιές στα Βίλια και στην Κερατέα μαίνονται, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη απέναντι στις φλόγες. Την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία έδωσε στη δημοσιότητα τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου για πυρκαγιά για σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου.

Αρκετές είναι οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία 3.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις:

  • Αττική και Κύθηρα
  • Εύβοια,
  • περιοχές Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας,
  • Ηπείρου,
  • Θεσσαλίας,
  • Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
  • σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Δωδεκάνησα,
  • Βόρειο Αιγαίο και
  • Ιόνιο

Δείτε τον Χάρτη της Πολιτικής Προστασίας

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share