Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Νεμούτα – Έκκληση για εναέρια μέσα

Δεν είναι αρκετές οι επίγειες δυνάμεις

7 Αυγούστου 2021 13:38
Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Νεμούτα – Έκκληση για εναέρια μέσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς προέκυψε στο μέτωπο της Νεμούτας στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και δίνουν τιτάνια μάχη με το πύρινο μέτωπο ώστε να την οριοθετήσουν και να διασώσουν ότι μπορούν από το πανέμορφο δάσος της περιοχής.

φωτιά Νεμούτα

Οι κάτοικοι του χωριού με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επιπλέον, κάνουν έκκληση για εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα αεροσκάφη Canadair.

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Νέα εντολή εκκένωσης σε Λούβρο, Άνω Λούβρο και Άσπρα Σπίτια

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Νέα εντολή εκκένωσης δόθηκε από τις Αρχές λίγο μετά τις 8 το πρωί για την εκ νέου εκκένωση των περιοχών του Λούβρου, Άνω Λούβρου Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια. Μπορεί η φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο παραμένει επικίνδυνη και αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων. Κατά συνέπεια, οι Αρχές εκτιμούν πως πρέπει να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή για την προστασία των πολιτών.

Αναφέρεται πως εντολή εκκένωσης στις παραπάνω περιοχές έχει δοθεί και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 310 πυροσβέστες, 105 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρο, ομάδα ΣΜΗΕΑ (DRONES) και από τον αέρα επιχειρούν ένα αεροσκάφος και δυο ελικόπτερα. Παράλληλα δείτε που αναμένεται να "κοπεί" το ρεύμα μέσα στην ημέρα.

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Νέα εντολή εκκένωσης

Αλλάζει ο καιρός, τρομάζουν οι προβλέψεις: Ακόμα μεγαλύτερος φόβος για τις πυρκαγιές!

Tη στιγμή που τα μέτωπα των πυρκαγιών σαρώνουν τη βορειοανατολική Αττική, εφιαλτική για την εξέλιξή τους είναι η πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τρομάζει η εκτίμηση των επιστημόνων του, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη που ακολουθεί, για το μέχρι πού μπορεί να εξαπλωθεί η φωτιά στο Λεκανοπέδιο.

Αλλάζει ο καιρός, τρομάζουν οι προβλέψεις: Ακόμα μεγαλύτερος φόβος για τις πυρκαγιές!

Δείτε ολόκληρη τη ανάρτηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Πιλοτική εκτίμηση για την εξέλιξη της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην Αττική σε συνεργασία με στελέχη της Ειδικής Δύναμης...

Posted by Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών on Friday, August 6, 2021

Από σήμερα Σάββατο αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς ο καύσωνας υποχωρεί και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα για λίγη βροχή στην Εύβοια, κάτι που όλοι εύχονται καθώς τα πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τμήματά του έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 35 με 37 και στα νησιά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και νωρίς το πρωί στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τις πρωινές ώρες, τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά το μεσημέρι – απόγευμα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 31 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Aνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια το μεσημέρι – απόγευμα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share