Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ελευθερία Σπυράκη - Κώστας Αλατζάς: Τραμπούκοι χτύπησαν τους δημοσιογράφους του Open on air στη Βαρυμπόμπη! Λήστεψαν τον δεύτερο, έσπασαν το βανάκι, επιτέθηκαν και σε πυροσβέστες!

Και σ' όλα αυτά η Αστυνομία απλά κοιτούσε!

7 Αυγούστου 2021 07:20
Ελευθερία Σπυράκη - Κώστας Αλατζάς: Τραμπούκοι χτύπησαν τους δημοσιογράφους του Open on air στη Βαρυμπόμπη! Λήστεψαν τον δεύτερο, έσπασαν το βανάκι, επιτέθηκαν και σε πυροσβέστες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλιβερή και άνευ προηγουμένου επίθεση υλοποιήθηκε μες στη μαύρη νύχτα, τη στιγμή που η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, Ελευθερία Σπυράκη, κάλυπτε ζωντανά την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε στο συγκλονιστικό video-ντοκουμέντο που ακολουθεί, το συνεργείο του καναλιού δούλευε κοντά στους Θρακομακεδόνες, όπου η σκληρά εργαζόμενη δημοσιογράφος μετέδιδε όσα διαδραματίζονταν στο πύρινο μέτωπο που καταπίνει εκτάσεις στο πυρόπληκτο λεκανοπέδιο, όταν μια ομάδα αγνώστων προπηλάκισε το συνεργείο.

Άξαφνα και δίχως καμία προειδοποίηση, οι εν λόγω άνδρες εφόρμησαν. Ό,τι επακολούθησε, μοιάζει ως αποκύημα του νοσηρού νου ενός παραμυθά που λατρεύει να σοκάρει τους αναγνώστες του.

Η ρεπόρτερ έτρεξε και κατόρθωσε να μπει γρήγορα εντός του αμαξιού του συνεργείου για να γλυτώσει από σίγουρο λιντσάρισμα, μιας κι οι τραμπούκοι είχαν ήδη επιτεθεί σε άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος τον Κώστα Αλατζά (επίσης δημοσιογράφο του ΟΡΕΝ), μα και στους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού που ήταν επί τόπου.

To τρομακτικό ηχητικό

Κλείδωσε εσωτερικά το όχημα, μα τότε τα αδίστακτα σκύβαλα το περικύκλωσαν και ο απόλυτος εφιάλτης ξεκίνησε. Οι θρασύδειλοι νταήδες άρχισαν να χτυπούν με δύναμη και απύθμενη λύσσα τις πόρτες, τα παράθυρά, το πορτμπαγκάζ και το παρμπρίζ του.

Η Ελευθερία Σπυράκη άρχισε να φωνάζει έντρομη σε ζωντανή μετάδοση και να λέει πως είχε ήδη χτυπηθεί ο Κώστας Αλατζάς. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος. Αυτό ήταν: τα τζάμια του αυτοκίνητου είχαν θρυμματιστεί από τους άνανδρους θύτες.

Έγιναν χίλια κομμάτια και τότε η καλή συνάδελφος άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει ασταμάτητα. Παράλληλα, ήταν ξεκάθαρο πως αγωνιζόταν να μην πέσει στα χέρια των κακοποιών. Επικράτησε πανδαιμόνιο, καθώς τα αρπαχτικά της λυσσασμένης αγέλης επιχειρούσαν να την πιάσουν.

Οι σπαρακτικοί ήχοι που ακούγονταν σε ζωντανή μετάδοση ήταν τρομεροί, ήταν έκδηλο πως ελάμβανε χώρα πάλη, ενώ η απευθείας σύνδεση διακόπηκε αιφνιδίως εν μέσω κυριολεκτικά ανατριχιαστικών κρότων και απόκοσμων ουρλιαχτών.

Ολίγα λεπτά αργότερα, η άτυχη Ελευθερία Σπυράκη συγκέντρωσε με μεγάλη δυσκολία το σθένος και το κουράγιο της και μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού για την ασύλληπτη περιπέτεια της. Εξιστορήσει το τρελό πάθημα που έζησε, αποκαλύπτοντας πως οι άγνωστοι ήσαν περίπου 15.

Αρχικά, όπως πληροφόρησε η ίδια, οι θερμοκέφαλοι δράστες κινήθηκαν τάχιστα και απειλητικά προς το συνεργείο και κατόπιν τούτου άρχισαν να μιλούν χυδαία, σαν κοινοί χουλιγκάνοι, στους δημοσιογράφους, τα μέλη του συνεργείου και τις δυνάμεις του Π.Σ. που επιχειρούσαν επί τόπου.

Εν συνεχεία, η Ελευθερία Σπυράκη έκανε γνωστό ότι οι θερμοκέφαλοι τράβηξαν, έριξαν κάτω κι έσπασαν την κάμερα του εικονολήπτη ενόσω εκείνος απαθανάτιζε σαρωτικές εικόνες σε ζωντανή μετάδοση, γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο τον Κώστα Αλατζά και όποιον άλλον συνάντησαν στο πέρασμά τους. Οι -ευτυχώς- ελαφρώς τραυματίες, προς το παρόν δεν έχουν προκάνει να μετρήσουν τις πληγές τους.

Ανέμεναν να ζήσουν ιδιαίτερες στιγμές, υπό ακραίες συνθήκες, όντες δίπλα σε μια πύρινη λαίλαπα της οποίας οι φλόγες έχουν ύψος δεκάδων μέτρων, αλλά δεν μπορούσαν να προβλέψουν πως θα ζήσουν το εν λόγω θρίλερ, χωρίς να υπάρχει ούτε ίχνος πρόκλησης εκ μέρους τους.

Όταν πια έσπασαν και τα τζάμια του οχήματος του συνεργείου, τότε οι αγροίκοι χτύπησαν και την Ελευθερία Σπυράκη, ενώ έκλεψαν μια τσάντα που είχε μαζί του ένα μέλος του συνεργείου. Οι πλιατσικολόγοι δεν δίστασαν να απλώσουν χέρι σε μιαν ανυπεράσπιστη γυναίκα. Ο θυμός ξεχειλίζει.

Κοιτούσε απλά η Αστυνομία

Η συντετριμμένη συνάδελφος, η οποία έτρεμε σύγκορμη και δεν ήταν σε ψυχολογική κατάσταση να συγκρατήσει τους λυγμούς και τα δάκρυά της, κατήγγειλε εν μέσω αναφιλητών πως σε απόσταση αναπνοής από όλα αυτά τα απίστευτα γεγονότα στέκονταν τέσσερις αστυνομικοί που δεν έκαναν απολύτως τίποτε! «Πώς είναι δυνατόν;», διερωτήθηκε.

Δεν αντέδρασαν ούτε στο ελάχιστο· καθόλου. Αυτό, πραγματικά, δεν το χωρά νους. Από την πλευρά του, το OPEN εξαπέλυσε μύδρους περίσσιας αγανάκτησης εξ αφορμής της απαράδεκτης στάση των αστυνομικών, οι οποίοι δεν επενέβησαν προκειμένου να προστατεύσουν τους συμπολίτες τους που πλήττονταν ανελέητα από το μαινόμενο μπουλούκι. Η υγεία ή ακόμη και η ίδια τους η ζωή, τελούσαν υπό κίνδυνο.

Παράλληλα, ο τηλεοπτικός σταθμός εκδήλωσε μ’ έκδηλη οργή και πείσμα πως όλα αυτά τα ανεκδιήγητα περιστατικά θα διερευνηθούν σίγουρα και από τον ίδιο τον σταθμό, ώστε να καταλογιστούν ευθύνες στα συγκεκριμένα... όργανα της τάξης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share